Recept

Receptet "Uppgradering

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Recept

Rödbetssmoothie

Kanel passar inte bara ypperligt i bullar utan även i en vacker, nyttig och god rödbetssmoothie. Variera innehåll och smaksättning efter tycke och smak – ingefära är också en härlig smakhöjare.
Recept

Regnbåge & kungskrabba

Lyxig rätt med fänkålsemulsion, dillolja, dillkomprimerad gurka, fänkåls"sallad" och inkokt steklök.
Recept

Fisk och skaldjursgryta

Rimmad lättbakad sej och lax, serveras med surdegskrutonger smaksatta med dill och citron, smörad kräftbuljong, crudite av betor och fänkål, saffransaioli samt chilimarinerade kräftstjärtar.
Recept

Variant av klassisk sjömansbiff

Ölbräserad högrev serverad med friterad silverlök, persilja, inlagd gurka, karamelliserad lök samt öl och buljongkokt potatisbrunoise.
Recept

Chili på högrev, bringa, fransyska eller bog

En moderniserad chili med asien-influerade smaker.
Recept

Bakat äpple med kanelkeso och solroskärnor

Ett lite sötare, men likväl nyttigt mellanmålsalternativ som är snabbt och enkelt fixat.
Recept

Avokadomacka

Snabbt, nyttigt och gott mellanmål med avokado och keso. Proppat med nyttiga fetter och protein helt enkelt.
Recept

Smoothiebowl

Med denna smoothiebowl får du i dig massa vitaminer och mineraler.
Recept

Raw food-bollar

Smakfulla raw food-bollar med dadlar, nötter och tranbär.
Recept

Kvarg i glas

Ett mellanmål fullt av protein tack vare kvargen och sötma från honung och blåbär.
Recept

Kesoplättar

Mättande, nyttiga och lätta att göra. Perfekta att äta mellan frukost, lunch och middag – eller som kvällsmums efter träningen eller till läxläsningen.
Recept

Dillkött på kalv

En tidlös rätt som kan serveras året runt.
Recept

Bakad blomkål

Indisk curry med kikärtor och potatis.
Recept

Hjortronparfait

En nyårsdessert som får det att vattnas i munnen: Hjortronparfait med syltade hjortron, hjortronris och rostad mandelkaka.
Recept

Pepparrostad rödbeta

Denna rätt är tänkt som varmrätt två på en helt vegetarisk nyårsmeny: Pepparrostad rödbeta med dragon och frasig lök.
Recept

Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel

För dig som vill servera vegetariskt på nyår kommer här ett förslag på första varmrättsservering. Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel.
Recept

Inkokt och bränd svartrot

Vill du servera vegetariskt på nyår? Här presenterar vi ett recept som passar som förrätt. Inkokt och bränd svartrot med salt citroncurd och havsörter.
Recept

Vit kyckling curry Rezala

Det här receptet är anpassat till barns smaklökar, det vill säga lite mildare och rundare i smaken. Abid Khan har i den här rätten tillsatt pasta på cashewnötter och vallmofrön, vilket brukar vara poppis hos barnen. Yoghurt och grädde gör också rätten lite mildare.
Recept

Iransk Abgoosht med Mast va Khiar

Abgoosht är en kikärtsgryta som ursprungligen tillagas med lammstek som bräseras i grytan under 2 timmars tid.
Recept

Surdegsbröd med rödbetshummus

Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Recept

Iransk Kashk va Bademjan

Kashk va Bademjan passar utmärkt som en förrätt, mellanrätt eller som ett tillbehör. Serveras tillsammans med nybakat bröd.
Recept

Coq au vin blanc med steklök och morot

Den ljusa färgen och den mjälla kycklingen kombinerat med friskt vitt vin och gräddig sås med hög syra. Det här är gott på riktigt. Det händer något med denna klassiker till gryta när man byter ut det röda vinet mot vitt. Det känns lättare och piggare.
Recept

Medelhavskorv

Ostcrème och ajvar ger snabbt korven en spännande, gratinerad topping.