Recept

Receptet "Uppgradering

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Recept

Liten sallad med ägg och sill

En massa nyttigheter med bra protein från ägg och sillens Omega 3. Svensk ekonomisk sommar – billigare än så här blir det inte.
Recept

Smoothiebowl

Med denna smoothiebowl får du i dig massa vitaminer och mineraler.
Recept

Omelett

En omelett toppad med smaker från Medelhavet.
Recept

Kalkonwrap med basilikayoghurt

Ett enkelt mellanmål med fräsch smak av basilika.
Recept

Raw food-bollar

Smakfulla raw food-bollar med dadlar, nötter och tranbär.
Recept

Quesadillas

Mättande, goda och nyttiga quesadillas med avokado och fetaost.
Recept

Kvarg i glas

Ett mellanmål fullt av protein tack vare kvargen och sötma från honung och blåbär.
Recept

Kesoplättar

Mättande, nyttiga och lätta att göra. Perfekta att äta mellan frukost, lunch och middag – eller som kvällsmums efter träningen eller till läxläsningen.
Recept

Blomkålssallad med Västerbottensost®

En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!
Recept

Citron och dilldessert

En lite annorlunda dessert med en härlig fräschör från dill och crème fraîche. Det syrliga hos citronen skapar en spännande balans i smakerna!
Recept

Kladdkaka med hallonmousse

Sött, syrligt, salt och fyllig chokladsmak. En smakkombination som skapar smakupplevelse!
Recept

Fläderparfait med hallon

Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.
Recept

Hjortron med färskostmousse

Inkokta hjortron med färskostmousse, hjortroncurd och varm mandelkaka. Toppas med vit chokladsnö och rostade mandlar vid servering. En läcker dessert med norrländska influenser!
Recept

Blåbärssorbet

Blåbärssorbet, blåbärspannacotta smaksatt med Amaretto, mazarin, sura band på blåbär, brynt smörkräm, rödbetsmaräng, torkade blåbär och torkad rödbetskrisp.
Recept

Frosé

Prova sommarens trend från New York: Frosé. Kombinationen rosé och slush ger en riktig törstsläckare
Recept

Blåbärssill

Vill du bjuda på en annorlunda sill i sommar?
Överraska gästerna med blåbärssill!
Recept

Krämig sill med Västerbottenost

Lyxa till sillen med Västerbottensost. Sillenär både enkel att göra och fantastiskt god!
Recept

Kalljäst bröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här kalljästa brödet förbereds med fördel dagen innan det ska bakas ut.
Recept

Zucchinibröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här brödet blir extra nyttigt och saftigt, med tillägget av zucchini!
Recept

Oumph! Skagen Style

Skär i bitar som du känner för, smaka av med det du gillar och toppa med det du tycker är snyggt! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Skaldjurstårta

Ästad Gård är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland. Från den härliga lantliga miljön med lyxiga förtecken kommer detta recept, författat av Mathias Carlsson som är kock på gården. Den härliga skaldjurstårtan kan med fördel lagas till i förväg och hållas kyld fram till servering.
Recept

StikkiNikkis bästa gelato-recept

Sverige är ett glassälskande land. Under sommarhalvåret, från mars till september, äter drygt 70 procent av svenskarna glass en gång i veckan eller oftare. Här är tre goda gelato-recept, som med fördel görs på ekologiska och Kravmärkta ingredienser.
Recept

Gjuten chokladmousse med havtornssorbet

Dessert skapad av Simon Laiti på Hemmagastronomi i Luleå. En perfekt avslutning på en meny i höstens tecken.