Recept

Receptet "Uppgradering

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Recept

Raw food-bollar

Smakfulla raw food-bollar med dadlar, nötter och tranbär.
Recept

Bakad blomkål

Indisk curry med kikärtor och potatis.
Recept

Surdegsbröd med rödbetshummus

Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Recept

Iransk Kashk va Bademjan

Kashk va Bademjan passar utmärkt som en förrätt, mellanrätt eller som ett tillbehör. Serveras tillsammans med nybakat bröd.
Recept

Blomkålssallad med Västerbottensost®

En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!
Recept

Sambosa

Sambosa är små triangulära och fyllda knyten från Jemen. Receptet kommer från under Folkfest på Oaxen, hösten 2016.
Recept

Oumph! Fennel Salad

I det här receptet på fänkålssallad används Oumph! Thyme & Garlic. Hur stark just din chili är bestämmer du själv. Det är du som trimmar in smakerna. Feel free! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Surdegscroissant med biff och rödlöksmarmelad

Surdegscroissanter från Délifrance med ryggbiff från Donald Russel, toppat med rödlöksmarmelad, dragonemulsion och friterad schalottenlök.
Recept

Krispig svartkål

Krispig svartkål är ett nyttigt tilltugg som passar lika bra till drinken som till förrätt eller snacks!
Recept

Haydari, örtolja, antep ezme och yoghurtsås

Recept på fyra klassiska mezesåser. Haydari passar till nästan allt från grillen och även på bröd. Örtoljan lyfter alla rätter och är ett trevligt tillbehör till allt stekt och grillat. Antep ezme är en stark och pikant tomatröra från det turkiska köket.
Recept

Grillade vitlöksmarinerade vannameiräkor

Den färdigmarinerade vitlöksräkan kan tas direkt från frysen och tillagas i ugnen. Perfekt som plockmat och på buffébordet.
Recept

Kroketter på grillade kycklingvingar med ramslöksemulsion

Joel Englund från Svenska Kocklandslaget fick i uppdrag att skapa något gott och vårlikt av svensk fågel. Rätten är skapad för att passa allt från fest till vardag, med nyskördade primörer som tillbehör.
Recept

Marinerade ägg

Recept och inspiration på bistromat komponerat av Johan Åkerberg, kock och matkreatör. Marinerade ägg ingår i rätten Ramen lax med färska örter, men äggen kan även stå för sig själva som förrätt eller på buffébordet.
Recept

Krämig sill med Västerbottenost

Lyxa till sillen med Västerbottensost. Sillenär både enkel att göra och fantastiskt god!
Recept

Puffade fläsksvålar med dill- och ättiksdipp

Här har Sebastian Gibrand, mästerkocken från det Svenska Kocklandslaget, skapat ett lyxigt recept som passar bra på buffén. Fläsksvålarna dippas i den vackra, gröna dillsåsen som tillfredsställer både smaklökarna och ögonen.
Recept

Rökt lax med syrad grädde

Lax med spännande smaker av pepparrot, lyxigt syrad grädde, dill och kummin. Receptet har skapats av Klas Lindberg, som utnämndes till årets kock 2012. Servera gärna med ett gott grovt bröd!
Recept

Kalljäst bröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här kalljästa brödet förbereds med fördel dagen innan det ska bakas ut.
Recept

Rilette på fläsk

Här har Sebastian Gibrand, från det Svenska Kocklandslaget, skapat några recept som passar bra på buffé eller som catering. Svensk unggris lämpar sig väl för restaurangkök med sina små styckningsdetaljer.
Recept

Zucchinibröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här brödet blir extra nyttigt och saftigt, med tillägget av zucchini!
Recept

Regnbågshommus med sötpotatis pommes

Tre varianter av färgglad hommus, både nyttigt och vackert på bordet! Tillbehören bidrar med ytterligare färg.
Recept

Sotad purjolök

Sotad purjolök med gräddfil, brynt salviasmör och sardeller. Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad har tagit fram denna grillrätt med spännande smaksättare och goda tillbehör. Både asiatiska och indiska smaker har fått möta de svenska.
Recept

Grön sparris med parmesancrème

Den här förrätten är som en gotländsk tapas. Gotländsk sparris är bland det bästa från Gotland. De torkade oliverna och serranon ger rätten en tapas-koppling.
Recept

Hummus på gula ärter

Försvenskad hummus på gula ärter, istället för kikärter. Billigt, gott och klimatsmart!