Recept

Receptet "Uppgradering

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Recept

Regnbåge & kungskrabba

Lyxig rätt med fänkålsemulsion, dillolja, dillkomprimerad gurka, fänkåls"sallad" och inkokt steklök.
Recept

Fisk och skaldjursgryta

Rimmad lättbakad sej och lax, serveras med surdegskrutonger smaksatta med dill och citron, smörad kräftbuljong, crudite av betor och fänkål, saffransaioli samt chilimarinerade kräftstjärtar.
Recept

Variant av klassisk sjömansbiff

Ölbräserad högrev serverad med friterad silverlök, persilja, inlagd gurka, karamelliserad lök samt öl och buljongkokt potatisbrunoise.
Recept

Chili på högrev, bringa, fransyska eller bog

En moderniserad chili med asien-influerade smaker.
Recept

Dillkött på kalv

En tidlös rätt som kan serveras året runt.
Recept

Bakad blomkål

Indisk curry med kikärtor och potatis.
Recept

Pepparrostad rödbeta

Denna rätt är tänkt som varmrätt två på en helt vegetarisk nyårsmeny: Pepparrostad rödbeta med dragon och frasig lök.
Recept

Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel

För dig som vill servera vegetariskt på nyår kommer här ett förslag på första varmrättsservering. Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel.
Recept

Vit kyckling curry Rezala

Det här receptet är anpassat till barns smaklökar, det vill säga lite mildare och rundare i smaken. Abid Khan har i den här rätten tillsatt pasta på cashewnötter och vallmofrön, vilket brukar vara poppis hos barnen. Yoghurt och grädde gör också rätten lite mildare.
Recept

Iransk Abgoosht med Mast va Khiar

Abgoosht är en kikärtsgryta som ursprungligen tillagas med lammstek som bräseras i grytan under 2 timmars tid.
Recept

Coq au vin blanc med steklök och morot

Den ljusa färgen och den mjälla kycklingen kombinerat med friskt vitt vin och gräddig sås med hög syra. Det här är gott på riktigt. Det händer något med denna klassiker till gryta när man byter ut det röda vinet mot vitt. Det känns lättare och piggare.
Recept

Medelhavskorv

Ostcrème och ajvar ger snabbt korven en spännande, gratinerad topping.
Recept

Älgråbiff med betor och fryst abborrom

Gustav Hector, kökschefen från Restaurang Gräddhyllan i Växjö, har tagit fram den här välrundade råbiffrätten. Han har använt sig av lokala råvaror blandade med exotiska smaksättningar.
Recept

Vegetarisk pastagratäng

Det här receptet är hämtat från Martin & Serveras kokbok 2013.
Recepten i boken är skapade av våra kunder från olika verksamheter i hela landet och innehåller produkter från vårt eget varumärke Martin & Servera.
Recept

Cacao och chili con pollo

Gryta på hönsfärs med sydamerikanska influenser. En klassisk rätt i mer klimatsmart tappning!
Recept

Jamaican jerk kyckling

Det karibiska köket har växt i popularitet de senaste åren. Erbjud dina gäster kryddig jamaican jerk chicken med fruktigt ris, ananas och yoghurt. Piffa till rätten med Santa Marias jamaican jerk-kryddblandning, som ger kycklingen en släng av hetta innan den läggs i pannan.
Recept

Ugnspannkaka

På Nicklagårdens äldreboende i Älmhult bjuds det på god och vällagad husmanskost. Den här klassiska rätten gör sig bäst med en sked rårörda lingon till.
Recept

Sambosa

Sambosa är små triangulära och fyllda knyten från Jemen. Receptet kommer från under Folkfest på Oaxen, hösten 2016.
Recept

Smörstekt skreitorskfilé med vindelnrökt sidfläsk och apelsinsmörsås

Johan Lans står tillsammans med kompanjonen Johan Stålnacke bakom konceptet SPiS i Kiruna. Han är född i Kiruna med rötterna i Kaitum och brinner för lokala råvaror från hela Sápmi. Tidigare har han jobbat på Camp Ripan och andra krogar runtom i världen.
Recept

Golden soup in a jar

Gyllene och värmande kryddig pumpasoppa som hälls upp på glasburk. Vacker och färgglad servering som säkerställer att de ingående grönsakerna behåller sin maximala vitaminhalt!
Recept

Kebab på vildsvinsskav

Kebab på vildsvinsskav med pitabröd, picklad zucchini, lingonlök, tahiniyoghurt och sötpotatispommes.
Recept

Lasagne på hjortfärs och taleggio

Viltlasagne med hjortragu och italienska ostar. Rättens tema är det italienska köket - La cucina italiana!
Recept

Rensadel och renlägg med enbärssky

Rensadel och renlägg med enbärssky, lökvariation, silverlökspuré och friterad potatisrulle. Ett fantastiskt gott viltrecept med saftiga och vackra tillbehör.