Recept

Receptet "Uppgradering

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Recept

Rödbetssmoothie

Kanel passar inte bara ypperligt i bullar utan även i en vacker, nyttig och god rödbetssmoothie. Variera innehåll och smaksättning efter tycke och smak – ingefära är också en härlig smakhöjare.
Recept

Köttbullemacka

Köttbullemacka med rödbeta, smörgåsgurka och gravad äggula. Använd dig av frysta köttbullar och stek upp on demand. Det gör att du inte får något svinn och kan skapa en riktigt klassisk och god rätt.
Recept

High Protein Snack

Laktos- och sockerfri proteinyoghurt med hemmagjord granola.
Recept

Blomkålssallad med Västerbottensost®

En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!
Recept

Rökt renhjärta

På julbuffé på Tyrol kan denna delikatess avnjutas. Rök den annars själv och servera som förrätt eller enligt förslagen nedan!
Recept

Citron och dilldessert

En lite annorlunda dessert med en härlig fräschör från dill och crème fraîche. Det syrliga hos citronen skapar en spännande balans i smakerna!
Recept

Sambosa

Sambosa är små triangulära och fyllda knyten från Jemen. Receptet kommer från under Folkfest på Oaxen, hösten 2016.
Recept

Surdegscroissant med biff och rödlöksmarmelad

Surdegscroissanter från Délifrance med ryggbiff från Donald Russel, toppat med rödlöksmarmelad, dragonemulsion och friterad schalottenlök.
Recept

Krispig svartkål

Krispig svartkål är ett nyttigt tilltugg som passar lika bra till drinken som till förrätt eller snacks!
Recept

Pavlova burger

Smaker av havtorn, apelsin, tonkaböna, mjölkchoklad och pistage. En modern tolkning på pavlova presenterat som en trevlig Petit Four.
Recept

Ingefärskola

Praktfullt och inspirerande påskgodis av konditorn Elisabeth Johansson.
Recept

Kroketter på grillade kycklingvingar med ramslöksemulsion

Joel Englund från Svenska Kocklandslaget fick i uppdrag att skapa något gott och vårlikt av svensk fågel. Rätten är skapad för att passa allt från fest till vardag, med nyskördade primörer som tillbehör.
Recept

Kolatarteletter

Dekorerade kolatarteletter, vackert och smakrikt! Konditorn Cecilia Andersson bjuder på en massa härliga bakverk som passar både till påsken och övriga året. Hon har tänkt ut bakverk med lite extra piffiga dekorationer.
Recept

Krämig sill med Västerbottenost

Lyxa till sillen med Västerbottensost. Sillenär både enkel att göra och fantastiskt god!
Recept

Kalljäst bröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här kalljästa brödet förbereds med fördel dagen innan det ska bakas ut.
Recept

Zucchinibröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här brödet blir extra nyttigt och saftigt, med tillägget av zucchini!
Recept

Oumph! Jerk Dog

Blanda med det du gillar! Det här receptet innehåller massor av färska grönsaker och såser. Du kan göra det mer nyttigt eller onyttigt beroende på humör. Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Gjuten chokladmousse med havtornssorbet

Dessert skapad av Simon Laiti på Hemmagastronomi i Luleå. En perfekt avslutning på en meny i höstens tecken.