Recept

Regnbåge & kungskrabba

Lyxig rätt med fänkålsemulsion, dillolja, dillkomprimerad gurka, fänkåls"sallad" och inkokt steklök.
Recept

Fisk och skaldjursgryta

Rimmad lättbakad sej och lax, serveras med surdegskrutonger smaksatta med dill och citron, smörad kräftbuljong, crudite av betor och fänkål, saffransaioli samt chilimarinerade kräftstjärtar.
Recept

Variant av klassisk sjömansbiff

Ölbräserad högrev serverad med friterad silverlök, persilja, inlagd gurka, karamelliserad lök samt öl och buljongkokt potatisbrunoise.
Recept

Chili på högrev, bringa, fransyska eller bog

En moderniserad chili med asien-influerade smaker.
Recept

Smoothiebowl

Med denna smoothiebowl får du i dig massa vitaminer och mineraler.
Recept

Omelett

En omelett toppad med smaker från Medelhavet.
Recept

Kalkonwrap med basilikayoghurt

Ett enkelt mellanmål med fräsch smak av basilika.
Recept

Raw food-bollar

Smakfulla raw food-bollar med dadlar, nötter och tranbär.
Recept

Quesadillas

Mättande, goda och nyttiga quesadillas med avokado och fetaost.
Recept

Kvarg i glas

Ett mellanmål fullt av protein tack vare kvargen och sötma från honung och blåbär.
Recept

Kesoplättar

Mättande, nyttiga och lätta att göra. Perfekta att äta mellan frukost, lunch och middag – eller som kvällsmums efter träningen eller till läxläsningen.
Recept

Dillkött på kalv

En tidlös rätt som kan serveras året runt.
Recept

Bakad blomkål

Indisk curry med kikärtor och potatis.
Recept

Pepparrostad rödbeta

Denna rätt är tänkt som varmrätt två på en helt vegetarisk nyårsmeny: Pepparrostad rödbeta med dragon och frasig lök.
Recept

Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel

För dig som vill servera vegetariskt på nyår kommer här ett förslag på första varmrättsservering. Timjansstekt kålrot med ekskivling och tryffel.
Recept

Vit kyckling curry Rezala

Det här receptet är anpassat till barns smaklökar, det vill säga lite mildare och rundare i smaken. Abid Khan har i den här rätten tillsatt pasta på cashewnötter och vallmofrön, vilket brukar vara poppis hos barnen. Yoghurt och grädde gör också rätten lite mildare.
Recept

Iransk Abgoosht med Mast va Khiar

Abgoosht är en kikärtsgryta som ursprungligen tillagas med lammstek som bräseras i grytan under 2 timmars tid.
Recept

Surdegsbröd med rödbetshummus

Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Recept

Iransk Kashk va Bademjan

Kashk va Bademjan passar utmärkt som en förrätt, mellanrätt eller som ett tillbehör. Serveras tillsammans med nybakat bröd.
Recept

Coq au vin blanc med steklök och morot

Den ljusa färgen och den mjälla kycklingen kombinerat med friskt vitt vin och gräddig sås med hög syra. Det här är gott på riktigt. Det händer något med denna klassiker till gryta när man byter ut det röda vinet mot vitt. Det känns lättare och piggare.
Recept

Medelhavskorv

Ostcrème och ajvar ger snabbt korven en spännande, gratinerad topping.
Recept

Älgråbiff med betor och fryst abborrom

Gustav Hector, kökschefen från Restaurang Gräddhyllan i Växjö, har tagit fram den här välrundade råbiffrätten. Han har använt sig av lokala råvaror blandade med exotiska smaksättningar.
Recept

Blomkålssallad med Västerbottensost®

En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!
Recept

Vegetarisk pastagratäng

Det här receptet är hämtat från Martin & Serveras kokbok 2013.
Recepten i boken är skapade av våra kunder från olika verksamheter i hela landet och innehåller produkter från vårt eget varumärke Martin & Servera.