Recept

Liten sallad med ägg och sill

En massa nyttigheter med bra protein från ägg och sillens Omega 3. Svensk ekonomisk sommar – billigare än så här blir det inte.
Recept

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås och körvel. En lika snygg som god rätt på julbordet.
Recept

Romsill med krasse och senapskorn

Den här julbordssillen serveras i trevlig burk. Några goda tillbehör är tillslungad potatis, rödlök, gräddfil och gräslök.
Recept

Ris à la Malta

Ris à la Malta med rårörda lingon, mandel och misocrumble. En riktigt julig dessert.
Recept

Julköttbullar

De här julköttbullarna har smak av grönpeppar och enbär. Duka gärna upp med klassiska tillbehör som Janssons frestelse, gräddsås, lingon och pressgurka.
Recept

Brynt vit choklad med apelsinkola

Julbordets sista tur består av det söta. Bland julens klassiska smaker återfinns apelsin och choklad, två ingredienser i detta recept. Servera julgodiset med en rykande färsk kopp kaffe.
Recept

Rödbetssallad med kapris och röda svenska äpplen

Rödbetsallad är ett måste på julbordet. Du äter den bäst på vörtbröd, ihop med julskinka och grovkornig senap.
Recept

Pepparkakor med ädelostkräm

Pepparkakor med ädelostkräm, fikon och rostade valnötter. En klassiker på jul och fantastiskt gott att avnjuta tillsammans med glögg.
Recept

Blomkålssallad med Västerbottensost®

En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!
Recept

Bakad saffranspudding

Detta recept är komponerat för en julbordsservering på Hotel Skeppsholmen i Stockholm. Det mesta på deras julbord serveras i små smakprover, så att man kan ta av det man gillar.
Recept

Citron och dilldessert

En lite annorlunda dessert med en härlig fräschör från dill och crème fraîche. Det syrliga hos citronen skapar en spännande balans i smakerna!
Recept

Kladdkaka med hallonmousse

Sött, syrligt, salt och fyllig chokladsmak. En smakkombination som skapar smakupplevelse!
Recept

Fläderparfait med hallon

Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.
Recept

Hjortron med färskostmousse

Inkokta hjortron med färskostmousse, hjortroncurd och varm mandelkaka. Toppas med vit chokladsnö och rostade mandlar vid servering. En läcker dessert med norrländska influenser!
Recept

Blåbärssorbet

Blåbärssorbet, blåbärspannacotta smaksatt med Amaretto, mazarin, sura band på blåbär, brynt smörkräm, rödbetsmaräng, torkade blåbär och torkad rödbetskrisp.
Recept

Frosé

Prova sommarens trend från New York: Frosé. Kombinationen rosé och slush ger en riktig törstsläckare
Recept

Blåbärssill

Vill du bjuda på en annorlunda sill i sommar?
Överraska gästerna med blåbärssill!
Recept

Krämig sill med Västerbottenost

Lyxa till sillen med Västerbottensost. Sillenär både enkel att göra och fantastiskt god!
Recept

Oumph! Skagen Style

Skär i bitar som du känner för, smaka av med det du gillar och toppa med det du tycker är snyggt! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Skaldjurstårta

Ästad Gård är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland. Från den härliga lantliga miljön med lyxiga förtecken kommer detta recept, författat av Mathias Carlsson som är kock på gården. Den härliga skaldjurstårtan kan med fördel lagas till i förväg och hållas kyld fram till servering.
Recept

StikkiNikkis bästa gelato-recept

Sverige är ett glassälskande land. Under sommarhalvåret, från mars till september, äter drygt 70 procent av svenskarna glass en gång i veckan eller oftare. Här är tre goda gelato-recept, som med fördel görs på ekologiska och Kravmärkta ingredienser.