Recept

Pannacotta

Johanna Hjerpe som är kökschef på Kebnekaise Fjällstation har komponerat receptet på denna ljuvliga pannacotta. Servera med dina favoritbär!
Recept

Citronpraliner

Daniel Roos är en av Sveriges främsta och flitigaste konditorer. Han driver sitt eget företag Pastry Design med en mängd olika uppdrag och öppnade under våren 2014 ett konditori i krogkonceptet K-märkt i Garnisonen i Stockholm. Han var också medlem i Svenska Kocklandslaget som tog OS-guld 2012. Här har Daniel hjälpt till med lite påskinspiration och gjort några små enkla sötsaker som kan serveras som dessert eller som något lite extra till kaffet.
Recept

Hjortron, nougat och vaniljtårta

Ljuvlig tårta med hasselnötsbotten som passar bra på den fina festen.
Recept

Hallon- och champagnedessert

Festlig och vacker dessert som passar perfekt till nyårsafton.
Recept

StikkiNikkis bästa gelato-recept

Sverige är ett glassälskande land. Under sommarhalvåret, från mars till september, äter drygt 70 procent av svenskarna glass en gång i veckan eller oftare. Här är tre goda gelato-recept, som med fördel görs på ekologiska och Kravmärkta ingredienser.
Recept

Gjuten chokladmousse med havtornssorbet

Dessert skapad av Simon Laiti på Hemmagastronomi i Luleå. En perfekt avslutning på en meny i höstens tecken.
Recept

Våffla med chokladmousse och sockrat limeskal

Våfflan kan anta flera skepnader; söt, salt eller fylld. Det enda du behöver för att nå nya höjder är våffeljärn, spritspåse och lite härlig topping. Använder du dig av apelsinfiléer, se till att använda skalet för bättre färg, smak, krisp och ekonomi.