Recept

Fläderparfait med hallon

Receptet kommer från Ästad Gård i Hallands inland, ett modernt upplevelseföretag i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken.
Recept

Vegetarisk tacogratäng

Tacos är ett välbekant sätt för oss att äta mexikanskt. Här kommer en variant på vanliga tacos i form av en vegetarisk gratäng. Servera med de klassiska tillbehören guacamole och salsa casera, som har sina ursprung i det Mexikanska köket.
Recept

Krispig svartkål

Krispig svartkål är ett nyttigt tilltugg som passar lika bra till drinken som till förrätt eller snacks!
Recept

Hjortron med färskostmousse

Inkokta hjortron med färskostmousse, hjortroncurd och varm mandelkaka. Toppas med vit chokladsnö och rostade mandlar vid servering. En läcker dessert med norrländska influenser!
Recept

Tiramisu

Den klassiska italienska desserten i två varianter. Ta hjälp av vår färdiga tiramisukräm, eller blanda till din egen mascarponemousse!
Recept

Blåbärssorbet

Blåbärssorbet, blåbärspannacotta smaksatt med Amaretto, mazarin, sura band på blåbär, brynt smörkräm, rödbetsmaräng, torkade blåbär och torkad rödbetskrisp.
Recept

Haydari, örtolja, antep ezme och yoghurtsås

Recept på fyra klassiska mezesåser. Haydari passar till nästan allt från grillen och även på bröd. Örtoljan lyfter alla rätter och är ett trevligt tillbehör till allt stekt och grillat. Antep ezme är en stark och pikant tomatröra från det turkiska köket.
Recept

Pavlova burger

Smaker av havtorn, apelsin, tonkaböna, mjölkchoklad och pistage. En modern tolkning på pavlova presenterat som en trevlig Petit Four.
Recept

Ingefärskola

Praktfullt och inspirerande påskgodis av konditorn Elisabeth Johansson.
Recept

Krämig tomatsoppa

Omtyckt och enkel tomatsoppa för många som tar slut direkt. Pastan som kokas i soppan har redande effekt. Servera gärna ett grovt bröd till!
Recept

Salt karamellpralin

Kalle Bengtsson är konditor i Svenska Kocklandslaget. Han tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad. "Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!" Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga praliner.
Recept

Chokladtårta med majonnäs

Har du testat att baka med majonnäs? Med majonnäs som ingrediens blir bakverken extra saftiga och hållbara, tack vare oljan.
Recept

Kolatarteletter

Dekorerade kolatarteletter, vackert och smakrikt! Konditorn Cecilia Andersson bjuder på en massa härliga bakverk som passar både till påsken och övriga året. Hon har tänkt ut bakverk med lite extra piffiga dekorationer.
Recept

Choklad- och havtorndessert

Den mäktiga chokladbavaroisen balanseras perfekt av den syrliga havtornssorbeten. Lyxen svämmar över med kuber av havtornsmarmelad och brownie, den ljuvliga chokladkrämen och sältan från de ugnsrostade mandlarna!
Recept

Zucchinibröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här brödet blir extra nyttigt och saftigt, med tillägget av zucchini!
Recept

Oumph! Jerk Dog

Blanda med det du gillar! Det här receptet innehåller massor av färska grönsaker och såser. Du kan göra det mer nyttigt eller onyttigt beroende på humör. Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Regnbågshommus med sötpotatis pommes

Tre varianter av färgglad hommus, både nyttigt och vackert på bordet! Tillbehören bidrar med ytterligare färg.
Recept

Vaniljbavaroise med brända mandlar och nyponyoghurt

Bavaroise betyder bayersk, från Bayern, och denna rätt kallas även bayersk kräm eller helt sonika vaniljpudding. Konsten är att hitta rätt konsistens, inte för hård och inte för lös. Den ska serveras riktigt kall för bästa smakupplevelse!
Recept

Vaniljbavaroise med hallongelé

Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.
Recept

Hummus på gula ärter

Försvenskad hummus på gula ärter, istället för kikärter. Billigt, gott och klimatsmart!
Recept

Choladas gryta

Orientalisk vegogryta med quorn och knapriga bambuskott som barnen gillar. Receptet kommer från Cholada Adamsson på Restaurang Kristina i Sala Kommun.
Recept

Mucver – Zucchiniplättar från Turkiet

Meze är den sammanfattade benämningen för många smårätter, båda varma och kalla, som serveras som förrätt eller som en hel middagsbuffé. Det finns hundratals rätter som passar, här är ett utmärkt exempel!
Recept

Oumph! Skagen Style

Skär i bitar som du känner för, smaka av med det du gillar och toppa med det du tycker är snyggt! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Salt karamellglass med choklad

En kväll på Frantzén/Lindeberg bjuder på innovation, spänning, kemi, magi och allt det där lilla extra som kännetecknar en riktigt bra restaurang.