Recept

Krispig svartkål

Krispig svartkål är ett nyttigt tilltugg som passar lika bra till drinken som till förrätt eller snacks!
Recept

Haydari, örtolja, antep ezme och yoghurtsås

Recept på fyra klassiska mezesåser. Haydari passar till nästan allt från grillen och även på bröd. Örtoljan lyfter alla rätter och är ett trevligt tillbehör till allt stekt och grillat. Antep ezme är en stark och pikant tomatröra från det turkiska köket.
Recept

Grillade vitlöksmarinerade vannameiräkor

Den färdigmarinerade vitlöksräkan kan tas direkt från frysen och tillagas i ugnen. Perfekt som plockmat och på buffébordet.
Recept

Krämig tomatsoppa

Omtyckt och enkel tomatsoppa för många som tar slut direkt. Pastan som kokas i soppan har redande effekt. Servera gärna ett grovt bröd till!
Recept

Poké på noriblad

Poké kommer från Hawaii där det betyder "vad man dragit in för dagen" (dagens fångst från havet).
Recept

Kroketter på grillade kycklingvingar med ramslöksemulsion

Joel Englund från Svenska Kocklandslaget fick i uppdrag att skapa något gott och vårlikt av svensk fågel. Rätten är skapad för att passa allt från fest till vardag, med nyskördade primörer som tillbehör.
Recept

Blåbärssill

Vill du bjuda på en annorlunda sill i sommar?
Överraska gästerna med blåbärssill!
Recept

Marinerade ägg

Recept och inspiration på bistromat komponerat av Johan Åkerberg, kock och matkreatör. Marinerade ägg ingår i rätten Ramen lax med färska örter, men äggen kan även stå för sig själva som förrätt eller på buffébordet.
Recept

Krämig sill med Västerbottenost

Lyxa till sillen med Västerbottensost. Sillenär både enkel att göra och fantastiskt god!
Recept

Puffade fläsksvålar med dill- och ättiksdipp

Här har Sebastian Gibrand, mästerkocken från det Svenska Kocklandslaget, skapat ett lyxigt recept som passar bra på buffén. Fläsksvålarna dippas i den vackra, gröna dillsåsen som tillfredsställer både smaklökarna och ögonen.
Recept

Krispig grissida med ramslökskräm

Grissida med ramslökskräm och blomkål. Ett recept med inspiration från Gotland framtaget av Urban Deli. Grissidan kryddas varsamt med vitlök och timjan.
Recept

Rökt lax med syrad grädde

Lax med spännande smaker av pepparrot, lyxigt syrad grädde, dill och kummin. Receptet har skapats av Klas Lindberg, som utnämndes till årets kock 2012. Servera gärna med ett gott grovt bröd!
Recept

Rilette på fläsk

Här har Sebastian Gibrand, från det Svenska Kocklandslaget, skapat några recept som passar bra på buffé eller som catering. Svensk unggris lämpar sig väl för restaurangkök med sina små styckningsdetaljer.
Recept

Zucchinibröd

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här brödet blir extra nyttigt och saftigt, med tillägget av zucchini!
Recept

Oumph! Jerk Dog

Blanda med det du gillar! Det här receptet innehåller massor av färska grönsaker och såser. Du kan göra det mer nyttigt eller onyttigt beroende på humör. Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Regnbågshommus med sötpotatis pommes

Tre varianter av färgglad hommus, både nyttigt och vackert på bordet! Tillbehören bidrar med ytterligare färg.
Recept

Sotad purjolök

Sotad purjolök med gräddfil, brynt salviasmör och sardeller. Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad har tagit fram denna grillrätt med spännande smaksättare och goda tillbehör. Både asiatiska och indiska smaker har fått möta de svenska.
Recept

Grön sparris med parmesancrème

Den här förrätten är som en gotländsk tapas. Gotländsk sparris är bland det bästa från Gotland. De torkade oliverna och serranon ger rätten en tapas-koppling.
Recept

Gratinerad hummer med kantareller, prästost och vitlök

Gustav Trägårdh på Sjömagasinet i Göteborg har förenat havets och skogens läckerheter till en drömkomposition! Lika enkel som den är fantastiskt god att laga till under sensommaren och hösten.
Recept

Hummus på gula ärter

Försvenskad hummus på gula ärter, istället för kikärter. Billigt, gott och klimatsmart!
Recept

Choladas gryta

Orientalisk vegogryta med quorn och knapriga bambuskott som barnen gillar. Receptet kommer från Cholada Adamsson på Restaurang Kristina i Sala Kommun.
Recept

Mucver – Zucchiniplättar från Turkiet

Meze är den sammanfattade benämningen för många smårätter, båda varma och kalla, som serveras som förrätt eller som en hel middagsbuffé. Det finns hundratals rätter som passar, här är ett utmärkt exempel!
Recept

Oumph! Skagen Style

Skär i bitar som du känner för, smaka av med det du gillar och toppa med det du tycker är snyggt! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Pulled Oumph! Burger

Spara inte på något, bara ös på! Snabb, enkel och fantastiskt god vegansk burgare! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.