Filtrera ditt resultat
Recept

Krämig tomatsoppa

Omtyckt och enkel tomatsoppa för många som tar slut direkt. Pastan som kokas i soppan har redande effekt. Servera gärna ett grovt bröd till!
Recept

Poké på noriblad

Poké kommer från Hawaii där det betyder "vad man dragit in för dagen" (dagens fångst från havet).
Recept

Ankbröst med hallonsås

På Sjätte Tunnan, där Caroline Eriksson är kökschef, inspireras menyn av autentiska medeltida recept och råvaror. Ankbröstet piffas upp av sältan i getosten och smickras av den syrliga hallonsåsen. Servera till blancherade primörer och strö över några färska hallon!
Recept

Lammytterfilé med rödvinssås

Mathias Carlsson arbetar på Ästad Gård i Halland, som är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland, i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken. Lammet får exklusivt sällskap av den smakrika rödvinssåsen.
Recept

Hare med rotfruktspuré

Fylld hare med kantareller och rotfruktspuré av en mängd olika rotfrukter. En mustigt höstig rätt med en spännande ketchup på röda vinbär. Ta vara på höstens skörd av bär och svamp till denna rätt!
Recept

Bogbladsfilé

Bogbladsfilén är kockarnas mest välbevarade hemlighet. Det är en liten mör bit på ca 600 g som styckas ut från bogen. Den är enkel och snabb att tillaga, toppen att lägga direkt på grillen med salt och peppar.
Recept

Chipotlekyckling med svarta bönor

Lågtempererad chipotlekyckling med svarta bönor och pico de gallo. Om du vill kan du med fördel servera den här rätten med ugnsbakade klyftor av sötpotatis!
Recept

Marinerade ägg

Recept och inspiration på bistromat komponerat av Johan Åkerberg, kock och matkreatör. Marinerade ägg ingår i rätten Ramen lax med färska örter, men äggen kan även stå för sig själva som förrätt eller på buffébordet.
Recept

Wagyubiff med svart tryffelsås

Tryffel, lardo och wagyubiff. Spännande och fantastiskt goda smaker i läcker kombination! Servera gärna denna rätt med klyftpotatis eller ugnsbakade rotfrukter. Ett serveringsförslag är en blandning av lila morot, palsternacka, morötter, polkabeta och persiljerot.
Recept

Krispig grissida med ramslökskräm

Grissida med ramslökskräm och blomkål. Ett recept med inspiration från Gotland framtaget av Urban Deli. Grissidan kryddas varsamt med vitlök och timjan.
Recept

Oumph! Jerk Dog

Blanda med det du gillar! Det här receptet innehåller massor av färska grönsaker och såser. Du kan göra det mer nyttigt eller onyttigt beroende på humör. Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Ramen med lax

Recept och inspiration på bistromat komponerat av Johan Åkerberg, kock och matkreatör.
Recept

Gratinerad hummer med kantareller, prästost och vitlök

Gustav Trägårdh på Sjömagasinet i Göteborg har förenat havets och skogens läckerheter till en drömkomposition! Lika enkel som den är fantastiskt god att laga till under sensommaren och hösten.
Recept

Renentrecôte med kryddbakad pumpa

Grillad renentrecôte med frasstekt ytterlår, kryddbakad pumpa och persiljecrème. Till viltkött är pumpa väldigt tacksam. Viltkött har mycket egensmak och då behövs ett tillbehör med mycket smak. I detta fall en riktigt kryddig och lite söt grov pumpakompott, världsklass!
Recept

Pljeskavica

Det här receptet kommer från Blombackaskolan i Södertälje. I skolmatsalen lagas mycket från grunden och det gör att eleverna får upp ögonen för nya smaker.
Recept

Choladas gryta

Orientalisk vegogryta med quorn och knapriga bambuskott som barnen gillar. Receptet kommer från Cholada Adamsson på Restaurang Kristina i Sala Kommun.
Recept

Kalvlever Anglais

Recept från Mäster Anders på Kungsholmen i Stockholm, med anor från 1600-talet. En kvarterskrog som serverar brasserimat med svensk, fransk och amerikansk touche.
Recept

Pulled Oumph! Burger

Spara inte på något, bara ös på! Snabb, enkel och fantastiskt god vegansk burgare! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Grön ärtburgare med glutenfritt bröd

Härlig grön burgare med ärtbiffar över glutenfritt bröd. Tillbehören tomat, avokado, skott och morotscoleslaw ger härlig färg åt rätten. Servera gärna med Srirachasås och rödlök.
Recept

Långbakad högrev

Mitt i Visby ligger Wallers, en trendkänslig krog som inriktat sig på långkok och kvalitetskött från Gotland. Wallers är en av få krogar som idag är certifierad av Svenskt Kött och får använda sig av deras märke. I köket bossar kökschefen Joakim Pettersson, en äkta gotlänning som brinner för sina lokala råvaror.
Recept

Nattbakad fläsksida med bakad kål

Nattbakad griljerad fläsksida med bakad kål, vit sparris, rostad mandel, smulad kornblomstost, flädervinägerjuice och kryddgrönt. Ett underbart saftigt sommar- eller höstrecept.
Recept

Mexikansk köttfärsgryta

Matig köttfärsgryta med röda bönor - stor matglädje för lite pengar.
Recept

Falafel med tzatziki och saffransris

Kryddig och smakrik falafel med tzatziki och saffransris.
Recept

Älginnanlår med palsternackspuré

I hjärtat av Västerbottens vildmark ligger Källans hotell, spa och konferens. Det är en plats för både arbete, rekreation och inte minst återhämtning. Kock på Källan är Andreas Lindblom, en ung talang från orten som bestämde sig tidigt för att bli kock. På Källan lagar han husmanskost på bra råvaror och som norrlänning gillar han bland annat vilt och svamp.