Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Bilder från mat- och inspirationsresan till New York, maj 2017

Den 20 maj 2017 reste 22 deltagare till New York för att under fem intensiva dagar uppleva vad en världsmetropol som New York kan bjuda på för mat- och dryckesinfluenser.

Mat och inspirationsresor är en del i GastroMerits kursutbud. Hösten 2016 gick en vinresa till Rhône och i maj 2017 gick resan till New York.

Deltagarna kom från olika orter i landet, från Kristianstad i Skåne till Kiruna i Lappland, alla med ett gemensamt intresse för olika matkulturer och matupplevelser. Syftet med resan var att få nya influenser, matupplevelser och intryck.

Redan på lördagskvällen skedde ett besök på Sel Rrose i Nolita (norra Little Italy). Därefter följde en familjär och chilistark middag på Pig&Khao. Under dagarna hann gruppen äta en genuin BBQ-lunch i East Village och en rikigt kinesisk Dim Sum-brunch på Jing Fong i Chinatown. JingFong är en restauranglokal som tar 1300 sittande personer och där gästerna plockar sina rätter från serveringspersonalen som går runt i lokalen med stora vagnar. Dagarna avslutades med ett lunchbesök på den trestjärniga restaurangen Jean-Georges.

Under resan gjorde vi även ett besök på cafékedjan FIKA, som grundandes av svensken Lars Åkerlund. På FIKA möttes vi av Håkan Mårtensson, Master Chocolatier och idag en av ägarna. Håkan höll en choklad- och pralinprovning där vi bland annat fick prova den pralin han vunnit pris med.

I Brooklyn finns en av världens största takodlingar, Brooklyn Grange Farm. Här odlas grönsaker och örter på ett hustak med utsikt över hela Manhattan och Brooklyn Bridge. Anastasia Cole Plakias, en av grundarna, berättade med passion om hur de arbetar för att skapa ett grönare New York för både människor och djur. Hur de tar emot grupper av barn som aldrig varit utanför sin stadsdel och hur insekter som vanligtvis inte finns i New York har hittat dit.

Även ett bryggeribesök i hjärtat av Bronx hann vi med. Galatea och Martin & Servera samarbetar med bryggeriet Bronx Brewery. Vi träffade grundarna Damian Brown och Mark Lang. Efter en visning av bryggeriet fick vi en ölprovning i solen på bakgården.

Förutom många fantastiska matupplevelser var alla deltagarna överens om att en bonus med resan är alla nya vänner man fått. Vad kan man mer begära av några dagar i New York?

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.