Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Rikstäckande, modernt och effektivt logistiksystem

Intervju med Magnus Schultz, utvecklingschef och Charlotta Gromulski, platschef i Norrköping, Martin & Servera Logistik.

För att fungera riktigt effektivt behöver vi i logistikbolaget en hög grad av förutsägbarhet för att planera för de stora volymer som flödar genom våra hus. Vi kan, trots allt, konstatera att när krisen kom i våras så agerade vi på ett sätt som möjliggjorde att vi trots den extrema situationen med kraftigt vikande volymer och en stor osäkerhet kring bemanning- och sjukdomsläge lyckades balansera såväl kostnader och funktionalitet på en nivå som var långt bättre än vad vi själva trodde att vi skulle klara av på så kort tid. Det är något att vara stolt över.


Vi har jobbat tätt tillsammans med Martin & Servera Restauranghandel för att få det att fungera så bra som möjligt. Tack vare stor förståelse och tålamod, både internt och hos krögarna, lyckades vi med kort varsel anpassa oss till de nya förutsättningarna. Medarbetare på alla nivåer har bidragit enormt!


– Det positiva är att mycket av de förändringar och effektiviseringar som vi tvingats göra kommer vi kunna ha nytta av framåt, säger Magnus Schultz, utvecklingschef Martin & Servera Logistik.


Något vi också är tacksamma för är att byggandet av det nya lagret i Norrköping har kunnat fortsätta enligt utsatt tidplan under året. Går allt i lås kommer vi den 1 november 2021 att kunna fira den första plockdagen i det nya huset. Sedan följer en tid av intrimning för att få rutiner på plats innan vi efter årsskiftet också driftsätter den automationsanläggning som är en viktig del av det nya huset.


Att äntligen få färdigställa Norrköpingslagret innebär att vi lägger den sista pusselbiten i ett omfattande arbete att bygga vår nya moderna logistikstruktur som pågått under en lång tid och innehållit flera stora lagerprojekt. Med det nya Norrköpingslagret har vi ett rikstäckande, modernt och effektivt logistiksystem där varje lager har en tydlig roll.


– Det är avgörande, också för att kunna nå våra miljömål, säger Charlotta Gromulski, platschef i Norrköping. Alla våra lagerhus är nu byggda på 2000-talet med den energieffektivitet och höga standard som det innebär.

Det här – och mycket annat – gjorde Martin & Servera Logistik under 2020:

  • Fortsatte byggprojektet med nytt klimatsmart lager i Norrköping
  • Investerade i fler gaslastbilar - idag finns 24 gaslastbilar i fordonsflottan
  • Donerade 81,3 ton varor till välgörenhet
  • Investerade i nytt system för transportoptimering
  • Producerade 421 MWh energi från egna solcellsanläggningar i Umeå och Enköping

Läs mer

Hållbarhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2020 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.