Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Plastbärkassar

Använder du plastbärkassar i din restaurangverksamhet? Exempelvis till take away eller om dina kunder handlar mat och dryck över disk? Sedan den 1 juni 2017 har du som är företagare informationsplikt gällande plastkassars inverkan på miljön.
EU har en ambition om att förbrukningen av plastbärkassar ska minska de kommande åren. Anledningen är att plastbärkassarna både påverkar klimatet negativt, bland annat genom nerskräpning, och att produktionen är energikrävande. Målen som EU har satt är att varje person år 2020 ska använda max 90 plastpåsar per år och 2025 max 40 plastpåsar per år.

För att kunna nå målen krävs en stor beteendeförändring. Bara här i Sverige använder vi varje år uppemot 1,3 miljarder plastbärkassar. Det innebär en snittförbrukning på 198 påsar per person och år i Sverige.

Sedan den 1 juni 2017 finns därför en ny lag som innebär att du som handlare måste informera om:
  • plastpåsars miljöpåverkan
  • de miljömässiga fördelarna med att minska användningen av plastpåsar
  • åtgärder som kan vidtas för att minska förbrukningen
När du kommunicerar detta till dina kunder eller gäster är det viktigt att informationen innehåller alla tre delar. Däremot finns inga bestämmelser kring hur du kommunicerar. Det kan vara vid kassan, någonstans i restaurangen eller caféet, med en text på dina plastkassar eller liknande.

På Svensk Handels hemsida kan du läsa mer om den nya lagen. Här finns även färdigt skyltmaterial för nedladdning. Läs mer på svenskhandel.se.

Papperspåsar och bärkassar i Martin & Serveras sortiment 

I vår e-handel kan du ta del av vårt breda sortiment. Vi har konditoripåsar, take away-påsar, godispåsar, baguettepåsar och mycket mer.
Upptäck sortimentet här.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.