Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Sayan Isaksson: "Det viktigaste är att ha ett öppet sinne"

GastroMerit

Japaninspirerad mat med Sayan

Laga förstklassig japansk mat tillsammans med en mästare, Sayan Isaksson. Kursdagen innebär matlagning med basen i svenska råvaror som oxtalg, tryffel, primörägg, talg, svensk fullblodswagyu och vildfångad öring.
Sayan Isaksson är fascinerad av det japanska sättet att se på mat och av respekten för råvaran. I kursen Japaninspirerad mat med Sayan vill han hjälpa till att skapa nya infallsvinklar.

Sayan Isaksson driver Shibumi och Råkultur, två krogar med japansk inriktning i Stockholm. I Sayans egen kurs i japansk matlagning hos GastroMerit börjar varje kurstillfälle med en introduktion i hur Sayan tänker i den egna restaurangvärlden. Sedan följer diskussion, matlagning och avsmakning.

"Jag vill lära ut både metoder och specifika idéer. Mitt mål är att varje kursdeltagare ska ha behållning av kursen och bli intresserad av både Shibumis och Råkulturs nischade matlagningssätt och tekniker."

Sayan Isaksson

Kursdeltagarna skapar tillsammans med Sayan en avsmakningsmeny under kursdagen.

"Det är inte recepten i sig som är det viktigaste. Det viktigaste är att ha ett öppet sinne och vara receptiv för nya idéer och nya tankar kring livsmedel. Och att vilja bli inspirerad. Vi prövar olika tekniker, som till exempel att röka halm, torka och fritera."

Under tiden som matlagningen pågår i köket förs ett samtal om val av producenter och råvaror. Sayan har en tanke om att utgå från vad som är etiskt hållbart med respekt för djur och natur.

"En annan viktig parameter är kvalitet. Ofta går de två hand i hand. Till våra restauranger letar vi också efter bra produkter så nära som möjligt, för vår del främst inom Norden."

Möt Sayan Isaksson

Född: Gävle.
Bakgrund: Kockarnas Kock 2014. Har varit medlem i Svenska Kocklandslaget och var med och tog guld i Culinary World Cup i Luxemburg 2002 och guld i OS i Erfurt 2004.
Restauranger: Råkultur och Shibumi, båda belägna i Stockholm.
Bästa drycken: Rödvin, Coca Cola, vatten och äpplemust.
Äter ofta hemma: Gärna en spaghetti bolognese med en riktigt bra köttfärssås.
Om konsten att koka ris: Börja med att köpa en riskokare.
Kurs hos Martin & Servera: Japaninspirerad mat med Sayan.
Kursens fokus: Råvara, teknik och estetik.
Exempel på metoder under kursen: Rökning, torkning och fritering.

Vänta kvar, din sida laddas.