Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Nytt nummer av magasin Inspiration

Välkommen att bläddra i vårt senaste inspirationsmagasin som vi önskar bjuder dig på både nya intryck och idéer.


I magasin Inspiration höst 2019 kan du bland annat läsa om Malin Söderström-stipendiaterna, social dining på Basta Urban Italian och matupplevelserna på Solvalla arena. Fokus ligger också på Nääs Fabriker, Bakfickan samt Årets konditor 2018 Disa Molin.

Ladda hem magasin Inspiration höst 2019 här

Reportage i fokus

Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.
Inspiration

Konditorns favoritsmaker: Yuzu, sudachi, timutpeppar och myskmadra

Den vilda kryddväxten myskmadra och timutpeppar var två av smaksättningarna i vinnarbidragen som Disa Molin vann tävlingen Årets Konditor 2018 med.
Inspiration

Junibacken: 50 procent växtbaserat

Junibacken är ett barnkulturhus med hjärtat i boken. Men upplevelsen sker inte bara i utställningslokalerna. På restaurangens meny är idag över 50 procent av rätterna vegetariska eller veganska.
Inspiration

Klassiker från havet på Bakfickan

På restaurang Bakfickan, bredvid S:ta Karins ruin på Stora Torget i Visby, har lokalbefolkning, turister och mängder av kändisar ätit fisk och skaldjur sedan tidigt 90-tal.
Inspiration

En gastronomisk upplevelse: Solvalla arena

Morgan Lydebring, restaurangchef på Solvalla, driver gastronomiscenen på Nordens största travbana: Solvalla arena. Under toppevenemanget Elitloppet – med över 50 000 besökare under två dagar – är det full fart i köket och personalstyrkan växer från 10 till 450 personer.

Ladda ner tidigare nummer av Martin & Serveras Inspirationsmagasin

 

#3 2018

I #3 2018 av magasin Inspiration kan du bland annat läsa om Roy Fares och Mr Cake. Fokus ligger också på prisbelönta Lilla Bjers, Falkenberg Strandbad samt att vi får restaurangtips av Svenska Kocklandslaget.

#2 2018

Här kan du bland annat läsa om Mathias Dahlgren och det naturliga köket. Vi tittar på sommarens drycker. Fokus ligger också på hållbarhet på Högberga gård, samt pratar lokala råvaror med Bastard Burgers.

#1 2018

Här kan du bland annat läsa om några av branschens många unga talanger – de fyra kvinnliga stipendiaterna som tränar med Svenska Kocklandslaget. Ett projekt vi stödjer. Vi tittar även på den fortsatt starka efterfrågan på produkter som är producerade med omsorg om människor, djur och natur.

#3 2017

Vi reser både söderut och norrut i vårt avlånga land och inspireras av fantastiska lokala råvaror med tydligt ursprung. Du kan bland annat läsa om Malmö som restaurangstad, om Simon Laiti i Luleå och om Spis Mat & Dryck i Kiruna.

#2 2017

Frukost på bryggserveringen. Grillbuffé i skymningen. En glass på torget. Pinfärska skaldjur till lunch. Det serveras fantastiska upplevelser – och skapas underbara minnen – på sommarkrogar runt om i Sverige.

#1 2017

I årets första nummer inspirerades vi av förortskrogar utanför Stockholm city. Vi gjorde även en djupdykning i föreningen Exceptionell råvara och utforskade nya smarta digitala lösningar.

#3 2016

Höstnumret 2016 hade tema hållbarhet. Alla vi som arbetar professionellt med mat har stor möjlighet att vara med och påverka. Varje dag tar vi alla en mängd beslut som är avgörande för att världen ska utvecklas på ett hållbart sätt.

#2 2016

I sommarnumret mötte vi Jens Linder som berättade om koreansk matlagning, Niklas Ekstedt som lyfte fram sociala mediers betydelse för att fylla restaurangen och Björn Kjellberg som skapade bra energi kring dryckesscenen.

#1 2016

I vinterns nummer av inspirationsmagasinet hade vi skånespecial. Vi besökte Bastard, Ambiance à Vindåkra och Villa Strandvägen. Daniel Crespi, årets sommelier 2015, inspirerade kring mat som passar till vin.

#3 2015

I det här numret intervjuade vi en av Sveriges mest framgångsrika kockar – Karin Fransson, kökschef på Hotell Borgholm, Öland. Vi berättade också mer om vårt spännande och roliga samarbete med Årets Kock.

#2 2015

Vi tog oss till Österlen för att få reda på mer om Daniel Berlins unika koncept. Vi tittade även djupt ner i potatisåkern för att förstå det unika med våra svenska potatissorter.

#1 2015

I detta nummer kunde du möta Tommy Myllymäki, Daniel Roos, Jonas Dahlbom, Franjo Pravdic, Katja Ahlström, Lovisa Malmqvist, Natalie Stark Nässlin och många fler.

#1 2014

I vårt allra första magasin Inspiration berättade vi om färskvarunyheter, besökte restaurang Koka i Göteborg och intervjuade några av de som tävlade i VM för kockar, Bocuse d'Or.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.