Korv som med sin goda smak ger avtryck på din verksamhet. Allt från klassisk falukorv till alternativ som klimatsmart korv med kyckling och morötter. Svensk Korvkultur från Lithells präglar inte bara livets ögonblick och påminner om traditioner; den garanterar hantverksmässiga produkter med bra innehåll och alltid hög kvalitet. Oavsett om du serverar korv i gatukök, på restaurang eller i offentlig sektor.
Sedan 1907 är Lithells förvaltare av den matglädje som svenskar sedan barnsben förknippar med korv. När Oskar Lithell drog igång sin charkuteriverksamhet i Kumla var esset i hans rockärm inte bara en handvevad köttkvarn utan även kunskap, passion och uppfinningsrikedom. Värden som vi sedan dess har förvaltat och förädlat.
Korv för alla behov och önskemål. Allt från klassisk falukorv till alternativ som klimatsmart korv med kyckling och morötter. Till frukost, lunch, middag eller nattamat på vägen hem från krogen. På arbetsplatser, på sjukhus och i skolor. På lunchrestauranger och finkrogar. Ute och inne, sommar som vinter, högtid som vardag och från norr till söder. Vi finns där tradition möter trend. Vi är historia men samtidigt innovation.
Innovation och ett bättre klimatval!
Med Svensk Fågel och svenska morötter är Klimat marknadens första kycklingkorv under
2 kg CO2e/kg. Men den smakar och ser ut precis som en vanlig korv. Du kan på ett enkelt
sätt göra dina favoriträtter mer hållbara utan att ge avkall på smak.
Klimatsmarta och goda med mer grönt
- Produkter med ett lågt CO2e-värde minskar ert klimatavtryck.
- Innehåller ca 50% Svensk Fågel.
- En bra proteinkälla, ca 8g per 100g.
- Ett lätt sätt att få i sig grönt, 30% morot.
- Morötterna ger saftighet och naturlig sötma. Inget tillsatt socker.
- Fria från gluten, laktos, ägg-, ärt-, soja- och mjölkprotein.
- Tillverkade i Sverige på Atrias egen anläggning i Sköllersta.
- Lång hållbarhet, fryst