Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kampanj

Följ med på 100 år av historia

2020 är året då mejerivarumärket Debic blir hundra år. För att fira detta kommer Debic att tillbringa det kommande jubileumsåret i samarbete med inflytelserika toppkockar, bagare och konditorer från hela Europa.
Video

Tack för 100 år av samarbete!

Tillsammans med dessa mästare kommer Debic att titta tillbaka på de viktigaste trenderna i kulinarisk historia och lyfta fram några klassiker, som de väldigt populära desserterna tiramisú och pannacotta.

100 år av kulinarisk historia, 100 år med Debic

Sedan Auguste Escoffier publicerade sin Guide Culinaire år 1903, har mejeriprodukter (särskilt smör och grädde) använts i västerländsk mat för att sedan stanna. 

När Europa långsamt kom på fötter igen efter andra världskriget, blev gräddsåser en lyx som kontinenten fördjupade sig vidare i. Välståndsvågen på 60- och 70-talet gjorde att många sofistikerade rätter blev tillgängliga för "vanliga" människor i hela Europa. Till exempel Cream tea (te med scones och vispad grädde) i England, Whipped cream cake i Nederländerna, Tyskland och Österrike samt gräddsåser och glass i alla länder.

Efterrätter blev ännu mer framträdande. Gräddostar så som mascarpone, och även vispgrädde, hänförde slutet av måltiden.

100 år av mejeri i europeisk mat

  • Medelhavsländer, särskilt Italien, använde knappt smör eller grädde tills nyligen.
  • Kakor från medelhavsområdet, så som Cantuccini, var vanligen torra eftersom dom tillagades med fett eller olja.
  • Under 1900-talet blev ost och den söta desserten separata rätter i Frankrike. Detsamma hände i England, men då i omvänd ordning av dessa.
  • 1900-talets stora mejerisuccé var yoghurt. Den ursprungligen turkiska / bulgariska produkten fanns redan på 1930-talet i mejeriländer som Nederländerna och Tyskland. Efter kriget blev det även tillgängligt i Frankrike och Italien.
  • Efter en tid med lägre popularitet så har det franska köket blivit populärt igen dom senaste åren. Den nya trenden kallas för “bistronomy”. Där smör och grädde har deras förtrogna och viktiga plats.
  • Sedan 1970-talet har smör och grädde ökat i matlagningen i dom södra länderna i Europa. Pasta med gräddsås blir populärt och norra Italiens bruna smör med salvia erövrar södern.
  • 1980 sågs det första omnämnandet av tiramisú på en meny i Treviso, nära Venedig. Även om italienarna var relativt sena på mejeriet, har de kompenserat förseningen; pannacotta och tiramisú är bland dagens mest populära desserter.

Debic i sortimentet

Vispgrädde 35% S&O 1liter
478107, DEBIC, Belgien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vispgrädde 35% S&O 5L
612853, DEBIC, Belgien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Chokladmousse kupol creme brule 90g
353151, LA CHARLOTTE, Frankrike
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
574046, DEBIC, Belgien
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Mjukglassmix 5% 5L
888255, DEBIC, Belgien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Spraygrädde osötad 700ml
459776, DEBIC, Belgien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Om Debic

Debic är ett professionellt mejerivarumärke för kockar, konditorer och bagare samt andra yrkesverksamma inom livsmedelsindustrin. Debics produkter och tjänster hjälper yrkesverksamma inom livsmedelsindustrin att arbeta mer effektivt, så att de kan fokusera på sina kreativa slutresultat. 

År 1920 var en ung mjölkare vid namn Jean Debije så passionerad för kvalitetsprodukter att han startade sin egen verksamhet: Laiterie Debije. På grund av en felaktig tolkning av hans handskrift registrerades emellertid verksamheten som Laiterie Debic. På grund av dess innovationer, som vispad grädde på sprayflaska och grädde för matlagning, firar nu Debic sin 100-årsdag, år 2020.

"Vi har alltid haft en stark motivation... du! Den morgonpigge, den utforskande, den outtröttliga, den passionerade, den envise och nybörjaren. Tack för att du inspirerar oss!"

Debic

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.