Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Julens glögg kommer från Tegnér & Son

Anrika Tegnér & Son har en över hundraårig tradition av glöggtillverkning. I början av 1900-talet täckte vin- och sprithuset ett helt kvarter i centrala Stockholm och omfattade runt en miljon liter.
Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj med en obruten verksamhet ända sedan år 1880. 1917 införde Sverige spritmonopol och Tegnér & Son kunde bara fortsätta som agentverksamhet. Trots det höll de sin ställning som ett av branschens största företag.

Sedan 2011 ingår Tegnér & Son i Martin & Serveras dotterbolag Galatea och arbetet med att ta fram nya vin- och spritskapelser fortsätter. Glöggtillverkningen återupptogs samma år som samarbetet med Galatea startade, den tillverkas här i Sverige på högkvalitativt italienskt rödvin.

Svensk tradition i modern tappning

Från Tegnér & Son finns idag tre sorters glögg; Biskopens Torra Blandning, Esaias Recept och Wilckens Fat. I Martin & Serveras sortiment hittar du Esaias Recept både med alkohol (12 %) och som lättvinsglögg (2,25 %).

Namnet Esaias Recept är en hyllning till Tegnér & Sons grundare Esaias Adolf Tegnér. Det är en fruktig glögg med balanserad sötma som i det nya receptet blandas på fruktiga, ekologiska viner från Italien av mycket hög kvalitet. Den kryddas sedan med klassiska glöggkryddor såsom kanel, kryddnejlika och ingefära. Glöggen är ren och balanserad med tydliga toner av mörka körsbär, kryddnejlika och kanel.

Så serverar du glöggen

Esaias Recept passar lika bra att avnjutas uppvärmd som rumstempererad och går fint ihop med julens godsaker. Varför inte servera den som en avslutning på julbordet, ihop med skållade mandlar, russin, pepparkakor och lussekatter?

Ett annat serveringstips är att presentera glöggen ihop med en bit mörk choklad av fin kvalitet. Fråga gärna din säljare för fler tips och idéer till julbordet.

Glögg som passar varje gäst

Många gäster efterfrågar i allt större utsträckning ekologiska alternativ. Glöggen från Tegnér & Son är ekologisk och finns både som vinglögg och alkoholfri lättvinsglögg.

Glögg från Tegnér & Son

Tegnér & Son Vinglögg 75cl
778712, GALATEA, Sverige
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Hållbara Val
Tegnér & Son Glögg 0,5% 75cl
620427, GALATEA, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Geil Rieslaner Beerenauslese 37,5cl
720789, VINOVATIVA, Tyskland
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

Läs mer

Kunskap

Specialist inom vin, sprit och öl

Hos oss kan du välja bland alkoholhaltiga produkter från hela världen. Vi har vin i alla prisklasser, öl både från lokala bryggerier och internationellt kända varumärken och omsorgsfullt utvalda spritdrycker.
Kunskap

Goda drycker för alla tillfällen

I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.