Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Åkerbärsglassbomb

Recept skrivet av
Sara Dupuich
Åkerbärsglassbomb fylld med vit chokladcrème i knäckkorg. En rätt från Doktorsvillan i Piteå som är en del av en 6-rätters nyårsmeny med franska och norrländska influenser.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Åkerbärsglass

  • 5 dl åkerbär, det går bra med annan frukt också
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 8 äggulor
  • 4 dl socker
  • 3 msk vodka
  • 4 msk vitt vin
  • 1 liter vispad grädde
  • 8 äggvitor, hårt vispade

Vit chokladcrème

  • 2 dl vispad grädde
  • 200 g vitchoklad, finhackad
  • 1 msk åkerbärslikör

Knäckkorg

  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl sirap
  • 1 dl mjöl

Tillagning

Åkerbärsglass

  1. Koka ihop åkerbär, socker och vatten under lock 15 min på svag värme. Sila.
  2. Vispa äggulor, socker, vodka och vitt vin till 85° i vattenbad.
  3. Vänd ner åkerbärssmeten i äggen, vänd sedan ner grädden och de vispade äggvitorna.
  4. Kör i glassmaskin.
  5. Fyll 10 portionsformar till hälften med glassmeten.
  6. Klicka i vitchokladcrèmen och fyll på med mer glass.
  7. Stryk formarna släta och frys.

Vit chokladcrème

  1. Koka upp grädden.
  2. Lägg i den hackade vita chokladen, blanda till den smält.
  3. Vänd försiktigt i likören.
  4. Ställ svalt.

Knäckkorg

  1. Koka ihop ingredienserna till en smet.
  2. Klicka ut på plåtar.
  3. Grädda i 175° ca 8 min.
  4. Forma till korgar över en skål.

Dryckestips till desserten

simpleimage
624221 - MARTIN&SERVERA - Spanien - VSÖ
0,00 kr {{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.