Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bräserade oxkinder med picklade senapsfrön

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
Serveras med kryddsotade morötter, champinjoner och rostad aioli.


Ingredienser

Oxkind

  • 10 st oxkinder á 160 gram
  • 0.5 l rött vin
  • 1 l Knorr Professional oxfond
  • 2 st gula lökar
  • 2 st lagerblad
  • 3 kvistar timjan

Picklade senapsfrön

  • 1 msk Winborgs ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 1.5 dl senapsfrön (hälften gula och hälften bruna) 

Kryddsotade morötter

  • 10 st morötter 
  • ½ purjolök 
  • 1 tsk kummin 
  • 1 tsk fänkålsfrön 

Rostad aioli

  • 3 st vitlöksklyftor 
  • 1 msk matolja 
  • 100 g Hellmann’s real majonnäs extra thick 

Tillbehör

  • 1 kg champinjoner 
  • 50 g smör

Från receptet

simpleimage
617944 - HELLMANNS - Spanien - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kg {{jmfPrisDeladString}} / Kg
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Produktbild saknas
224493 - KNORR PROFESSIO - Finland - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
514661 - WINBORGS - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

Oxkind

  1. Ugnsbrässera oxkinderna på 80 grader i ca 4 timmar, tillsammans med rödvin, lök, lagerblad, timjan och Knorr Professional Oxfond. 
  2. Ta upp kinderna. 
  3. Sila och reducera såsen, smaka av med salt och svartpeppar.

Picklade senapsfrön

  1. 1,5 dl senapsfrön (hälften gula och hälften bruna)
  2. Koka ihop ättika, socker och vatten. 
  3. Blanchera senapskornen i kokande vatten i ca 1 minut. Kyl ner och spola senapsfröna helt kalla. 
  4. Slå över ättikslagen och ställ in i kylen. 
  5. Addera de picklade fröna till såsen strax innan servering.

Kryddsotade morötter

  1. Skala och koka morötterna mjuka. 
  2. Rosta purjolöken i ugnen på 250 grader tills den är helt svart. 
  3. Mixa kummin, fänkålsfrön och purjolöken med salt och peppar. 
  4. Krydda morötterna runtom och sota dem direkt på spishällen eller i en het stekpanna.

Rostad aioli

  1. Rosta vitlöken med lite olja i ugnen på 180 grader i ca 8 minuter. 
  2. Mixa vitlöken slät. 
  3. Smaksätt HELLMANN’S Majonnäs Real Extra Thick med vitlökspastan.

Tillbehör

  1. Hyvla ca 10 champinjoner tunt på mandolin och använd till garnering.
  2. Stek resterande champinjonerna i smör.

Från receptet

simpleimage
617944 - HELLMANNS - Spanien - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kg {{jmfPrisDeladString}} / Kg
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Produktbild saknas
224493 - KNORR PROFESSIO - Finland - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
514661 - WINBORGS - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.