Du har kommit till Blåweb. Här testar vi nya funktioner innan de går live. | E-handeln är stängd lördag 16/12 mellan 14:30-20 på grund av uppdateringar. Tack för din förståelse.
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Den mäktiga chokladbavaroisen balanseras perfekt av den syrliga havtornssorbeten. Lyxen svämmar över med kuber av havtornsmarmelad och brownie, den ljuvliga chokladkrämen och sältan från de ugnsrostade mandlarna!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Mjölkchokladbavaroise
5 g gelatinblad
75 g socker
75 g äggula
150 g mjölk
190 g caramelia mjölkchoklad
225 g grädde
Chokladkräm
50 g äggula
25 g socker
125 g mjölk
125 g grädde
150 g manjarichoklad
Havtornsorbet
90 g socker
70 g vatten
20 g glykos
0,5 g gelatinblad
150 g havtornspuré
110 g päronpuré
Havtornmarmeladkuber
4 g pektin
125 g havtornspuré
125 g socker
35 g glykos
0,7 g citronsyra
strösocker
Salt/Sockermandel
20 g socker
20 g vatten
100 g skalad sötmandel
flingsalt
Brownierutor
100 g ägg
100 g råsocker
100 g florsocker
120 g smör
120 g manjarichoklad
130 g vetemjöl
2 g salt
Tillagning
Mjölkchokladbavaroise
Blötlägg gelatinet.
Blanda socker och äggula.
Koka upp mjölken och häll i äggblandningen.
Värm till 84° och sila krämen över chokladen.
Tillsätt urkramat gelatin och blanda slätt.
Låt krämen svalna till 35° och vänd ner lättvispad grädde.
Gjut i form och frys.
Chokladkräm
Blanda äggula och socker.
Koka mjölk och grädde.
Blanda ner i äggblandningen och värm till 84°.
Häll över chokladen och mixa.
Kyl.
Havtornsorbet
Koka socker, vatten och glykos.
Tillsätt blötlagt gelatin.
Låt svalna och blanda i purén.
Kör i glassmaskin.
Kalle Bengtsson är konditor i Svenska Kocklandslaget. Han tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad. "Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!" Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga nyårsdesserter.
Havtornsmarmeladkuber
Blanda pektinet med lite av sockret.
Koka upp purén. Tillsätt pektinblandningen.
Koka upp igen. Tillsätt sockret och koka upp igen.
Tillsätt glykosen och koka till 106°.
Lös upp citronsyran i lite vatten och vispa ner i marmeladen.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.