Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Chokladtårta med majonnäs

Recept skrivet av
Milena Grandi
Har du testat att baka med majonnäs? Med majonnäs som ingrediens blir bakverken extra saftiga och hållbara, tack vare oljan.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tårta

  • 6 msk kakaopulver
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4,5 dl socker
  • 4,5 dl majonnäs
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl kallt vatten
  • 2 dl espressokaffe

Glasyr

  • 75 g smör
  • 0,75 dl starkt kaffe
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • 1 dl kokosflingor

Alternativ ganache på vit choklad

  • 200 g vit choklad
  • 1,25 dl grädde

Tillagning

Tårta

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Ta två springformar Ø 20 cm eller Ø 24 cm för en kaka och täck botten med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Rör ut majonnäsen med vatten och kaffe.
  4. Rör ner majonnäsblandningen med de torra ingredienserna till en slät smet.
  5. Häll smeten i formarna och grädda i ca 30 minuter (45-50 minuter för en kaka). Kakorna ska vara torra när du testar med en provsticka.

Glasyr

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
  2. Ta ut kakan ur ugnen, låt den svalna en stund.
  3. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över kokosflingorna.

Alternativ ganache på vit choklad

  1. Värm upp grädden och lägg i chokladen. Rör tills chokladen har smält.
  2. Ställ in i kylen en stund innan du brer ut den över tårtan.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.