Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Dopp i grytan - kryddig kycklingbuljong med frikadeller

Recept skrivet av
Daniel Müllern
Omtyckt julrätt. Här med asiatiska smaker och kycklingbuljong istället för fläsk, serveras med grillat bröd.

Ingredienser

Receptet ger: 10 portioner

Kycklingbuljong
  • 1 l Knorr Kycklingfond koncentrerad
  • 2 msk soja
  • 2 st limeblad
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 1/3 röd chilipeppar
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk sesamolja

Frikadeller
  • 300 g kycklingfärs
  • 1 dl Rama Professional Visp 31%
  • 2 st äggulor
  • 1 msk soja
  • 5 g salt
  • 3 msk rostad lök
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar

Till servering
10 skivor surdegsbröd, t.ex. levain

Tillagning

Kycklingbuljong

  1. Värm kycklingbuljongen med soja, limeblad, peppar och fisksås.
  2. Låt stå på medelvärme i minst 1 timme.

Frikadeller

  1. Mixa den kalla kycklingfärsen med salt, soja, äggulor och Rama Professional Visp 31%. Tillsätt sesamolja, rostad lök och svartpeppar.
  2. Forma till små frikadeller och lägg ner dem i buljongen.
  3. Låt dem sjuda i buljongen ca 25 minuter.
  4. Servera allt i grytan på bordet med nygrillat bröd.

Från receptet

Grönsaksfond 1liter
275412, KONFEKTA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kycklingfond flytande koncentrerad 1L
352286, KNORR, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler julrecept signerade Daniel Müllern

Recept

Ratatouille med getost

Gott tillbehör till lamm, kyckling eller fläsk.
Recept

Pumpa- och morotssoppa med räkor och musslor

Det grönländska köket har väckt intresse på senare år tack vare en starkt lokal prägel, ovanliga rätter som val och råvaror från ishavet. Att skaldjuren från Grönland hör till världens bästa beror på den extremt långsamma tillväxten i det iskalla vattnet, vilket gör att köttet i räkorna blir fastare och smaken mer koncentrerad.
Recept

Vegetariska bullar ”No meatballs”

Lakto-ovo-vegetariska bullar på morot, champinjoner, rotselleri och prästost ger en fin nordisk smak för dina gäster.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.