Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fishcake med go chu jang majonnäs och krossad gurka

Recept skrivet av
Martin & Servera
Fiskkakor som med fördel görs på resterna efter att du putsat fisk. Spara putset över tid i frysen och samla på dig så har du en nästan gratis måltid.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

 

  • 750 gram Laxfilé
  • 750 gram Sejfilé
  • 5 msk Röd curry 
  • 100 gram Ingefära 
  • 3 klyftor Vitlök 
  • 2 st Ägg
  • 1 dl Majsstärkelse
  • 0,5 dl Fisksås
  • 5 dl Majonnäs
  • 2 msk Go chu jang
  • 3 st Gurkor
  • 2 msk Sesamfrö
  • 2 dl Risvinäger
  • 1,5 dl Palmsocker
  • 0,5 dl Fisksås
  • 1 knippe Salladslök

Tillagning

  1. Mixa ingefära, vitlök och citrongräs i en beredare 
  2. Tärna lax och sej och fortsätt mixa till en smet.
  3. Ha i ägg, fisksås, röd curry och majsstärkelse
  4. Skär gurka i 4 längder. Lägg i en påse och krossa lätt med en kavel eller liknande och skär till gurkan.
  5. Hacka salladslök och blanda med gurkan, lite salt och låt marinarera ett tag.
  6. Lägg gurkan i en sil och pressa lite lätt för att få bort vätska.
  7. Koka en lag på risvinäger, palmsocker och fisksås. När svalnat blanda med krossad gurka, skivad salladslök och sesamfrö.
  8. Blanda majonnäs och go chu jang.
  9. Forma små fiskkakor av smeten och stek gyllene på varje sida.
  10. Servera fiskkakorna med kokt jasmin- eller svart ris, krossad gurka och go chu jang majonnäs.

Artiklar från receptet

Majonnäs 78% 5kg
118752, SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Palmsocker strö 250g
485086, FLOWER BRAND, Indonesien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
DELAD ÄPPELDRYCK OS 1L     PCF
503276, ÖNOS, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Koreansk friterad kyckling med jasminris

Frasig friterad kyckling täckt av en koreansk sötsur sås. Beroendeframkallande koreansk mat när den är som bäst!
Recept

Lax temaki

Sushistrut med lax i en strut av noriblad. Man kan med fördel servera flera olika toppings och låta gästen rulla sina egna temaki. Skall ätas direkt efter rullningen medans noribladen fortfarande är krispiga.
Recept

Tonfisksashimi med togarashi, grapefrukt- & mangosallad, regnbågsrom och friterat rispapper

Fräsh och god tonfiskrätt med balans i både smak och textur.
Recept

Fläskfärswok med wokgrönsaker och äggnudlar

Enkel och lätt vardagsrätt. Go chu garon ger en behaglig hetta och lägger sig lite domnande på läppen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.