Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Hare med rotfruktspuré

Recept skrivet av
Gert Klötzke
Fylld hare med kantareller och rotfruktspuré av en mängd olika rotfrukter. En mustigt höstig rätt med en spännande ketchup på röda vinbär. Ta vara på höstens skörd av bär och svamp till denna rätt!

Ingredienser

Lagom åt: 4 personer

Tidsåtgång: 14 tim

  • 2 st harlår, urbenade och utplattade
  • salt och peppar

Fyllning

  • 100 g små kantareller
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 150 fläskkarré, grovmalen
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 2 msk gräslök, hackad

Rotfruktspuré

  • 200 g potatis
  • 200 g jordärtskockor
  • 100 g kålrot
  • 300 g selleri
  • 200 g palsternackor
  • 1,5 - 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl brynt smör
  • salt och peppar

Garnityr

  • små kantareller
  • bacon tärningar
  • gräslök

Ketchup på röda vinbär

  • 1 kg röda vinbär
  • 500 g socker
  • 1 dl vinäger
  • salt
  • kanel
  • svartpeppar
  • nejlika

Tillagning

Platta ut harlåren mellan två plastark.

Fyllning

  1. Stek svampen och löken tills de får fin färg. Låt kallna.
  2. Blanda sedan samman alla ingredienser och fördela dem på de utplattade harlåren.
  3. Rulla ihop harlåren så att de ser ut som smällkarameller.
  4. Vakuumpacka rullarna löst och kör dem sedan i ugnen på 63° ånga i 12 timmar.

Rotfruktspuré

  1. Skär ner alla grönsaker i mindre bitar och koka dem i grädde och crème fraiche.
  2. Mixa dem sedan till en slät puré och smaksätt med brynt smör, salt och peppar.

Röd vinbärsketchup

  1. Blanda samman alla ingredienser.
  2. Koka upp och låt koka i några minuter.
  3. Skumma av om det behövs.
  4. Passera och koka ihop till en lagom konsistens.
  5. Ketchupen håller sig i ca 3 veckor i kylen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.