Du har kommit till Blåweb. Här testar vi nya funktioner innan de går live. | E-handeln är stängd lördag 16/12 mellan 14:30-20 på grund av uppdateringar. Tack för din förståelse.
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här kalljästa brödet förbereds med fördel dagen innan det ska bakas ut.
Ingredienser
Lagom åt: 20 personer
Tidsåtgång: 4 tim
2 bröd
50 g jäst
600 g vatten, kallt
25 g havssalt
50 g honung
40 g rapsolja
240 g dinkelfullkornsmjöl
700–750 g ekologiskt vetemjöl
Tillagning
Blanda jäst, vatten, salt, honung, olja och dinkelmjöl i en stor bunke. Arbeta in vetemjölet lite i taget till en smidig deg.
Plasta in bunken och ställ in den i kylen över natten.
Sätt ugnen på 250°.
Flytta över degen till ett lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma till två limpor utan att knåda degen. Låt limporna jäsa på en mjölad plåt i 30 minuter under bakduk.
Skåra bröden med en vass kniv.
Spreja in vatten i ugnen och sätt in i plåten. Sänk temperaturen till 200° efter två minuter. Grädda bröden i 25–30 minuter. Låt svalna på galler.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.