Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kalvlever Anglais

Recept skrivet av
Mäster Anders
Recept från Mäster Anders på Kungsholmen i Stockholm, med anor från 1600-talet. En kvarterskrog som serverar brasserimat med svensk, fransk och amerikansk touche.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 2,5 kg kalvlever
  • 200 g rökt grissida
  • 500 g borlottilök
  • 200 g kaprisbär
  • 100 g kapris
  • 300 g smör, klarifierat
  • 15 g bladpersilja

Tillagning

  1. Putsa kalvlevern fri från hinnor, senor och blodkärl, stycka upp i 10 portionsbitar.
  2. Skär grissidan i långa skivor.
  3. Skala borlottilöken och confitera på svag värme i det klarade smöret tills de är mjuka.
  4. Lägg i kapris och kaprisbären i confiten.
  5. Grilla kalvlevern medium rare (kärntemperatur 48-50°C) och låt vila en stund på en varm plats.
  6. Grilla grissidan och låt den rinna av på en servett.
  7. Servera levern med lökconfiten, potatispuré, rödvinsås och hackad persilja.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.