Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kolatarteletter

Recept skrivet av
Cecilia Andersson
Dekorerade kolatarteletter, vackert och smakrikt! Konditorn Cecilia Andersson bjuder på en massa härliga bakverk som passar både till påsken och övriga året. Hon har tänkt ut bakverk med lite extra piffiga dekorationer.

Ingredienser

Lagom åt: 75 personer

Mördeg till tarteletter

  • 600 g smör
  • 300 g florsocker
  • 900 g mjöl
  • 2 ägg

Kola - räcker till 75 formar

  • 1350 g grädde
  • 900 g socker
  • 900 g gul sirap
  • 900 g smör

Chokladtryffel

  • 220 g grädde
  • 60 g glykos
  • 200 g mörk choklad (ca 56 %)
  • guldflagor och chokladspiraler till dekorering

Tillagning

Mördeg

  1. Se till att smöret är rumstempererat.
  2. Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
  3. Kyl till bra kavlingskonsistens. Degen kan ligga flera dagar i kylen, se bara till att låta degen stå ute tills den går att kavla.
  4. Kavla ut degen till 3 mm tjock och fodra valfria formar, i detta recept användes runda släta formar Ø 6 cm.
  5. Nagga botten med en gaffel och frys in formarna.
  6. Baka formarna frysta på 180° C i ca 10 minuter. Då sjunker mördegen inte ner i formen.
  7. De kan stå i frysen obakade och sedan bakas av vid behov.

Kolan

  1. Koka grädde, socker och sirap till 120° C.
  2. Rör ner smöret i omgångar.

Chokladtryffel

  1. Koka upp grädde och glykos.
  2. Häll koket över chokladen och mixa slät.
  3. Plasta mot ytan och låt svalna och tjockna lite innan spritsning.
  4. Spritsa tryffeln och dekorera med guldflagor och mörka chokladspiraler.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.