Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Krispig grissida med ramslökskräm

Recept skrivet av
Urban Deli
Grissida med ramslökskräm och blomkål. Ett recept med inspiration från Gotland framtaget av Urban Deli. Grissidan kryddas varsamt med vitlök och timjan.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Grissida

  • 2 kg rimmad grissida med svål
  • ankfett
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 timjankvist
  • 3 lagerblad

Ramslökskräm

  • 150 g färsk ramslök
  • 2 dl kesella
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • citronsaft

Syrad blomkål

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl tunt skuren blomkål
  • 1 dl tunt skuren romanesco

Till servering

  • ärtskott
  • krasse

Tillagning

Krispig grissida

  1. Lägg grissidan med svålen nedåt i en ugnsfast form. Lägg på ankfett så att det täcker. Strö över vitlök, timjan och lagerblad. Baka i ugn 105° ca 10 timmar.
  2. Lyft försiktigt upp grissidan och lägg på bakplåtspapper med svålen nedåt på en plåt. Kyl under press. Skär sedan i kub eller rektangulär form. Stek krispig i panna vid servering.

Ramslökskräm

  1. Mixa ramslök, kesella och crème fraîche slät i mixer.
  2. Smaka upp med salt, peppar och citronsaft.
  3. Fyll ramslökskrämen i en spritspåse och förvara i kyl fram till uppläggning.

Syrad blomkål

  1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser upp sig.
  2. Slå den varma lagen över blomkålen och romanescon.

Vid servering

  1. Lägg upp den krispiga grissidan.
  2. Spritsa ramslökskrämen bredvid och garnera med blomkålen.
  3. Toppa med t.ex. ärtskott och krasse.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.