Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Lammytterfilé med rödvinssås

Recept skrivet av
Mathias Carlsson
Mathias Carlsson arbetar på Ästad Gård i Halland, som är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland, i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken. Lammet får exklusivt sällskap av den smakrika rödvinssåsen.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tidsåtgång: 1 tim 30 min

  • 3 st gula lökar
  • 7 st vitlöksklyftor
  • 5-6 msk olivolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • 4 msk råsocker
  • 0,5 l rödvin
  • 0,8 l lammfond
  • 2 msk tigersås
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • Maizenaredning
  • 2 kg lammytterfilé (Krav)
  • olivolja
  • flingsalt
  • rosmarin
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn löken i olivolja tillsammans med rosmarinen och råsockret.
  2. Tillsätt rödvin, lammfonden, tigersåsen och balsamvinägern.
  3. Koka ner såsen till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt smör för att runda av smakerna. Red av såsen med maizena om du vill.
  4. Gnid in lammfilén med olivolja och med flingsalt, rosmarin och svartpeppar.
  5. Lägg den på en het grill så får den ett härligt mönster. När lammfilén är mellan 55-58° är den perfekt.
  6. Servera gärna med vårens primörer.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.