Du har kommit till Blåweb. Här testar vi nya funktioner innan de går live. | E-handeln är stängd lördag 16/12 mellan 14:30-20 på grund av uppdateringar. Tack för din förståelse.
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Mathias Carlsson arbetar på Ästad Gård i Halland, som är ett modernt upplevelseföretag i Hallands inland, i en härlig lantlig miljö med lyxiga förtecken. Lammet får exklusivt sällskap av den smakrika rödvinssåsen.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tidsåtgång: 1 tim 30 min
3 st gula lökar
7 st vitlöksklyftor
5-6 msk olivolja
3 kvistar rosmarin
4 msk råsocker
0,5 l rödvin
0,8 l lammfond
2 msk tigersås
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
2 msk smör
Maizenaredning
2 kg lammytterfilé (Krav)
olivolja
flingsalt
rosmarin
svartpeppar
Tillagning
Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn löken i olivolja tillsammans med rosmarinen och råsockret.
Tillsätt rödvin, lammfonden, tigersåsen och balsamvinägern.
Koka ner såsen till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt smör för att runda av smakerna. Red av såsen med maizena om du vill.
Gnid in lammfilén med olivolja och med flingsalt, rosmarin och svartpeppar.
Lägg den på en het grill så får den ett härligt mönster. När lammfilén är mellan 55-58° är den perfekt.
Servera gärna med vårens primörer.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.