Sushistrut med lax i en strut av noriblad. Man kan med fördel servera flera olika toppings och låta gästen rulla sina egna temaki. Skall ätas direkt efter rullningen medans noribladen fortfarande är krispiga.
Ingredienser
Portioner: 10
Ingredienser:
5 st Noriblad
500 gr Laxfilé
500 gr Gurka
2 tsk Chilirostade sesamfrö
1 dl Majonnäs
2 tsk Japansk soja
1 tsk Wasabi
Sushiris – kokt enligt anvisning
Tillagning
Skär noribladen på hälften
Skär laxen i längder som är lika långa
Skär gurkan på alla sidor utan att få med kärnorna. Skär sedan ut stavar som är ca 7mm.
Lägg noribladet i din hand och lägg riset i ena sidan. Lämna ena kanten utan ris för att sedan kunna vika ihop en strut.
Lägg laxen och gurkan ovanpå.
Spritsa på soja & wasabimajonnäsen och toppa med chilirostade sesamfrö.
Ta nu den kanten utan ris och för diagonalt över riset och rulla ihop med resterande del av noribladet.
Fler recept
Vi rekommenderar
Recept
Fishcake med go chu jang majonnäs och krossad gurka
Fiskkakor som med fördel görs på resterna efter att du putsat fisk. Spara putset över tid i frysen och samla på dig så har du en nästan gratis måltid.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.