Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Puffade fläsksvålar med dill- och ättiksdipp

Recept skrivet av
Sebastian Gibrand
Här har Sebastian Gibrand, mästerkocken från det Svenska Kocklandslaget, skapat ett lyxigt recept som passar bra på buffén. Fläsksvålarna dippas i den vackra, gröna dillsåsen som tillfredsställer både smaklökarna och ögonen.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Puffade fläsksvålar

  • 200 g fläsksvål
  • 1 liter olja till fritering
  • salt

Dill- och ättiksdipp

  • 2 äggulor
  • 30 g dill
  • 2 dl rapsolja
  • 4 g ättika
  • salt och peppar

Tillagning

Fläsksvålar

  1. Börja med att skrapa bort så mycket fett som möjligt från svålen.
  2. Koka sedan svålen i lättsaltat vatten tills att svålen nästan faller sönder.
  3. Lägg upp på bakplåtspapper och torka i ugn 60° över natten.
  4. Fritera sedan i olja på 180° tills svålen "puffar" och blir vit och porös.
  5. Smaka av med salt.

Dill- och ättiksdipp

  1. Värm oljan till 72° slå över dillen och mixa väl, sila.
  2. Mixa sedan äggula, ättika, och salt slätt.
  3. Montera med olja, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.