Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Snåttren

Recept skrivet av
Jenny Andersson, The Wood hotel
Jenny Andersson från restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.

Ingredienser

Hjortronkompott
  • 500 g hjortron
  • 375 g rårörsocker
  • 2st vaniljstång
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Saft från 1 lime

Vaniljglass
  • 625 g mjölk
  • 375 g grädde
  • 200 g äggula
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk vaniljsocker


Getmese ganache
  • 250 g getmese
  • 125 g vit choklad
  • 125 g grädde

Svedjan gårdsost
  • 150 g svedjan gårdsost

Rostad vit choklad
  • 250 g vit choklad

Hjortronkräm
  • 500 g hjortronpure
  • 50 g socker
  • 30 g citronsaft
  • 8 g agar agar

Kanderad malt
  • 375 g malt
  • 50 g socker
  • 16 g salt
  • 2 tsk vaniljsocker
 

Tillagning

Hjortronkompott

  1. Koka ihop alla ingredienser till en kompott.

Vaniljglass

  1. Värm upp mjölken och grädden med vaniljstången.
  2. Vispa ihop äggula, socker och vaniljsocker och rör ner i mjölkblandningen.
  3. Värm sedan under omrörning till 81°.
  4. Häll upp i pacojet behållare eller kör i glassmaskin.

Getmese ganache

  1. Värm grädden och smält i den vita chokladen.
  2. Låt svalna i kylen 3-4 timmar.
  3. Vispa getmesen och tillsätt chokladgrädden eftersom.
  4. Vispa till en önskad konsistens.

Svedjan gårdsost

  1. Riv osten över den varma kompotten vid servering.

Rostad vit choklad

  1. Rosta på 140° i ca 20 minuter.

Hjortronkräm

  1. Koka ihop allt i ca 5-10 minuter till 85°.
  2. Låt stelna i kyl ett dygn.
  3. Mixa sedan krämen slät i en mixer/blender, späd ev med lite vatten.

Kanderad malt

  1. Värm socker, vatten och salt i en kastrull eller stekpanna till gyllene.
  2. Vänd ner malten och toppa med vaniljsocker.
  3. Lägg upp på plåt med bakplåtspapper och låt svalna.
 
 

Se också

Recept

Goffiga betor

Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Recept

Älgkebab med gahkku, lökmarmelad och friterad grönkål

Jenny Andersson, kökschef på restaurang Mandel på The Wood hotel har tagit fram rätten baserat på norrländsk matkultur och råvaror.
Recept

Råbiff med senapskräm, lök och gårdsost

Alternativ variant av råbiff på hängmörat innanlår. Serveras med senapskräm, citronsyrad silverlök, friterad schalottenlök och Svedjan gårdsost.
Inspiration

Norrländska uttryck och samisk kultur på restaurang Mandel i Skellefteå

– Matkulturen här och de norrländska råvarorna har alltid fascinerat mig. Tack vare restaurang Mandel kan vi nu botanisera ännu djupare i allt det lokala och samiska, säger Carina Brydling, food & beverage manager på The Wood Hotel i Skellefteå.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.