Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Svartpepparstekt Klubbfilé med bearnaisesås, grillad tomat och fläskpotatis

Recept skrivet av
Kronfågel

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer / 100 personer

  • 10 st / 100 st Klubbfiléer med skinn
  • Nymalen svartpeppar
  • Salt
  • Olja till stekning

Grillade tomater

  • 10 st / 100 st kvisttomater
  • Salt och peppar
  • Olivolja 

Bearnaisesås

  • 5 st / 50 st äggulor
  • 750 g / 7,5 kg smör alt. såsbas
  • Lökreduktion (se separat recept)
  • Salt
  • Tabasco
  • Persilja, hackad
  • Dragon, hackad

Lökreduktion

  • 5 st / 20 st schalottenlökar
  • 2,5 dl / 2 liter rödvinsvinäger
  • Kvistar av persilja och dragon

Fläskpotatis

  • 1 kg / 10 kg potatis
  • 250 g / 2,5 rökt sidfläsk
  • Salt
  • Olja till stekning
  • Gräslök, skuren

Från receptet

simpleimage
614412 - KRONFÅGEL - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Lägg kycklingen i stekbordet alt. stekbleck och kör i ugn med skinnet nedåt och lite olja.
  2. Låt stekningen ”gå igång” och sänk sedan värmen lite.
  3. Salta och peppra på köttsidan.
  4. Låt skinnet bli krispigt och få en gyllene färg.
  5. Vänd och krydda direkt på skinnsidan.
  6. Antingen steker du klart i stekbordet eller så steker du klart i 100° ugn. Vid 70° i kärntemperatur är det perfekt.

Grillade tomater

  1. Dela tomaterna i halvor och lägg på en plåt.
  2. Salta, peppra och rippla över med olivolja.
  3. Sätt grillelementet på ugnen ca 180°.
  4. Grilla ca 10-12 min.

Bearnaisesås

  1. Smält smöret på svag värme så att det separerar (skirar).
  2. Häll av det klara smöret i en kastrull och håll det på ca 60°.
  3. Vispa äggulor, lökreduktion, salt i en bunke som sätts över en kastrull med sjudande vatten.
  4. Vispa tills det blir lite tjockt och fluffigt.
  5. Ta av värmen och vispa i det skirade smöret droppvis.
  6. Smaka av med salt och tabasco.
  7. Tillsätt örter.

Lökreduktion

  1. Finhacka löken och koka mjuk i vinägern.
  2. Tillsätt kvistarna.
  3. Låt sjuda tills det återstår ca ¼ av vinägern.

Fläskpotatis

  1. Dela potatisen med skalet kvar i 2x2 cm bitar och skär fläsket i 1x1cm tärningar.
  2. Salta lätt och blanda med lite olja.
  3. Baka i 175° ugn tills potatisen är mjuk.
  4. Toppa med gräslök vid servering.

 

Näringsvärde per portion

Energi: 5212 kJ / 1247 kcal

Fett: 109 g

Kolhydrater: 24 g

Protein: 44 g

 

Smaklig måltid!

Från receptet

simpleimage
614412 - KRONFÅGEL - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.