Skrei med picklad kålrabbi, ramslökskapris, senap och örter.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tartar
650 g skreirygg
1 grapefrukt
50 g ramslökskapris
½ bunt gräslök
2 msk dijonsenap
salt
socker
Picklad kålrabbi
1 stor kålrabbi
1 msk ättika
2 msk socker
3 msk vatten
Gräslöksmajonnäs
1/2 bunt gräslök
4 dl matolja
1 äggula
1 tsk dijonsenap
ättika
salt
tabasco
Tillagning
Tartar
Börja med att tärna torsken fint.
Torrimma med lite salt och socker under tiden du skär resterande ingredienser.
Skala och filéa grapefrukten.
Skär gräslöken fint.
Blanda torsken med grape, ramslök, gräslök och senap.
Smaka av med salt och lite gräslöksmajonnäs.
Picklad kålrabbi
Skala och bredsvarva kålrabbin.
Jämna till kanterna och skär kålrabbin i 12 cm långa bitar.
Blanda ihop 1-2-3 lagen.
Lägg kålrabbin i en vaccpåse.
Vacca tillsammans med ättikslagen.
Gräslöksmajonnäs
Lägg gräslöken direkt på spishällen och sota den snabbt.
Mixa gräslöken med oljan.
Sila genom silduk.
Vispa upp äggulan och senapen.
Häll försiktigt i oljan under ständig vispning.
Smaka av majonnäsen med salt, ättika och Tabasco.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.