Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vaniljbavaroise med hallongelé

Recept skrivet av
Daniel Roos
Chefskonditor Daniel Roos från Operakällaren har skapat dessa ljuvliga munsbitar med frisk bärsmak som passar perfekt att servera dina gäster efter maten i påsk.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tidsåtgång: 3 tim

Vaniljbavaroise

  • 260 g mjölk
  • 50 g socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 85 g äggula
  • 50 g socker
  • 2,5 st gelatinblad
  • 260 g grädde

Mördeg

  • 120 g smör
  • 240 g mjöl
  • 120 g socker
  • 50 g ägg
  • 2 g bakpulver

Hallongelé med Rieslingvin

  • 100 g hallonpuré
  • 35 g socker
  • 65 g Rieslingvin
  • 2 st gelatinblad

Tillagning

Vaniljbavaroise

  1. Börja med att blötlägga gelatinbladen.
  2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur innehållet, koka den tillsammans med mjölken och en del socker.
  3. Blanda ihop andra delen socker med äggulan.
  4. När mjölken kokar tillsätter man ägguleblandningen. Sjud alltsammans till 82°. Ta av kastrullen från spisen och lägg i gelatinet, sila smeten och kyl ner den.
  5. Vispa grädden och blanda ner den i smeten. Fyll upp i formar och frys.

"Den allra första tuggan är visuell, och den är minst lika viktig som smakupplevelsen."

Daniel Roos

Mördeg

  1. Dela smöret i små bitar och blanda det med socker, mjöl och bakpulver.
  2. Kör ihop degen med vinge i en degblandare. När allt i bunken får fin sandkornig konsistens tillsätter man äggen och kör ihop degen.
  3. Kyl den några timmar i kylen och kavla den sedan tunn.

Hallongelé med Rieslingvin

  1. Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka hallonpurén med socker och rieslingvinet. När det kokar dra det åt sidan och ha i gelatinbladen.
  3. Kyl ner geléblandningen i ett isbad, när den svalnat tar man en silikonmatta och stryker ut geléblandningen tunt.
  4. Stoppa gelén i frysen och låt den sedan stelna.

Artiklar ur receptet

Vaniljstång Tahiti 90g
492801, WERNERS
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Christmann Riesling Trocken 75cl
694364, ENO SVEZIA, Tyskland
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
ÖLGLAS 36CL POLYK. RITS 30BAR
286765, AKVILA
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Gelatinblad 500g
870808, FAVORIT, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.