Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Att tänka på: 0-2 månader innan du ska öppna restaurang

Kunskap

Så startar du en restaurang

Att starta upp en ny restaurangverksamhet innebär ofta en hektisk period med ett stort antal aktiviteter som ska genomföras och beslut som ska tas. Här guidar vi dig på vägen och delar med oss av hur vi som restauranggrossist kan stötta under arbetets gång när du ska starta restaurang.
Tjänster

Kalkylering & Inventering

Vi gör det möjligt för dig att öka din lönsamhet, få full kontroll på din prissättning, ta kontroll över dina råvarukostnader och effektivisera din inventering!
Premiumportalen

Premiumportalen – Vi hjälper dig med lönsamma avtal

Premiumportalen ser till att du får en enklare och mer lönsam vardag. Vi hjälper dig att skaffa konkurrenskraftigt prissatta avtal, färdigförhandlade och klara. Allt från kortinlösenavtal till försäkring och bemanning.
Nu närmar det sig! Det börjar bli dags att köpa in råvaror, prissätta din meny och ta emot din personal.

Marknadsför din lansering

Sätt en budget för din lansering och planera hur du maximerar din investering. Hur och var ska du synas för att nå din målgrupp mest effektivt och vilket budskap ska du ha?

Köp in råvaror

Det har nu blivit dags att köpa in de råvaror du vill jobba med. Innan öppning vill du testa att råvarorna lever upp till dina förväntningar.

Provlaga, kalkylera och prissätt din meny

Använd denna period till att provlaga och justera din meny. Glöm inte att kalkylera dina rätter och arbeta fram en prissättning för din meny så att du får den lönsamhet du tänkt dig. En lösning som underlättar i kalkyleringsarbetet är Martin & Serveras restaurangekonomiprogram Kalkylering & inventering. Här kan du enkelt lägga upp dina kalkyler och simulera hur du ska prissätta rätterna.

Prissätt din dryckesmeny

Under den här perioden är det även dags att välja ut vilka drycker du vill servera och prissätta din dryckesmeny.

Ta emot och utbilda din personal

Sätt upp ett introduktionsschema för din personal så att alla får den kompetens de behöver innan ni öppnar. Det kan även vara bra att boka in en teambuildingaktivitet för att bygga upp teamkänslan i gruppen. Var noga med att skapa en tydlig bild för dina medarbetare kring vad du vill uppnå med din verksamhet och vad som kommer att krävas för att ni ska lyckas med detta tillsammans.

Lär dig reglerna för livsmedelshantering och skapa ett egenkontrollprogram

När du driver restaurang behöver du ha kunskap kring livsmedelshantering. Du behöver även ha ett egenkontrollprogram kring de delar som är kritiska i din verksamhet. Hos Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit hittar du utbildningar inom livsmedelshantering. I Premiumportalen hittar du en webbaserad lösning för egenkontroll genom Nomor, som underlättar ditt arbete med denna rutin.

Teckna en hygien- och skadedjursförsäkring

Du behöver en bra livsmedels- och skadedjursförsäkring för din verksamhet. I Premiumportalen kan du teckna en rabatterad försäkring som anpassas efter dina behov.

Lär dig reglerna för schemaläggning och arbetsrätt

Du behöver sätta dig in i reglerna för arbetsrätt och schemaläggning för att veta hur du kan och får schemalägga din personal. En god idé är att gå en kurs inom detta område som du hittar hos Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit.

Beställ ett system för löner, schemaläggning och personalplanering

Om du har en verksamhet med lite fler anställda så underlättar det mycket om du har ett system för att hantera löner, personal och scheman. I Premiumportalen hittar du en rabatterad lösning för detta från Personalkollen.

Beställ sophantering och fettåtervinning

I Premiumportalen hittar du ett rabatterat erbjudande kring fettåtervinning.

Skaffa dig en lösning för bordsbokning online

Om du vill att dina gäster ska kunna boka bord online så behöver du en lösning för detta.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.