Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Fem trender inom restaurangutrustning

Nyfiken på vilka trender som kommer att vara stora kring det dukade bordet och restaurangutrustning framöver? Vi frågade Therese Egerfors, specialistsäljare utrustning, om hon kunde dela med sig av sina tankar.

"Jag jobbar med allt som går att äta ur, äta med, tillaga på, dricka ur och – ja, egentligen allt som inte går att äta. Mitt jobb är att vara lite av en detektiv och hjälpa våra kunder att hitta rätt saker. En slickepott till exempel kan ju finnas i en mängd olika varianter, material, utföranden och hos massor av leverantörer. Jag hjälper kunden att hitta den slickepott som exakt matchar behoven." berättar Therese när hon ska förklara sin vardag som specialistsäljare.

Så här siar Therese om trenderna:

1. Miljövänligt och hållbart

"Speciellt förskolor och skolor riktar extra stor uppmärksamhet på plastartiklarna de använder under devisen Giftfri förskola. För att hjälpa dem ställer vi extra höga krav på våra leverantörer och vi har tagit fram specifikationer på de plastartiklar vi säljer till skolor och förskolor."

2. Industrialistiska kök

"Många miljöer inspireras av de blanka, rostfria köken med mycket metaller som är så populära just nu. Kompletterat med betong och marmor får miljön en skön industrialistisk känsla."

3. Mormorsglasen

"De lite tjockare mormorsglasen med dekor eller facettslipning är helt rätt!"

4. Blandade serier

"Trenden med att blanda olika porslinsserier fortsätter. En vit sopptallrik följs till exempel av en grön mattallrik. Olika former, storlekar och färger gör att det dukade bordet får en lustfylld och lekfull känsla."

5. Supernischat

"Alla vill hitta ett annorlunda, helt eget uttryck – det kan handla om småskaligt producerade och handdrejade tallrikar eller speciella förkläden och serverings­fat. Det är då vi på restaurangutrustning och non food förvandlas till detektiver och letar efter det unika som lyfter restaurangen och gästupplevelsen."

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.