Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Sälj mer via Karma

Inspiration

Så här räddar du färskvaror med Karma-appen

Vill du börja rädda färskvaror från våra lager med Karma? På den här sidan hjälper vi dig att komma igång samt svarar på några av de frågor som kan tänkas dyka upp på vägen.
Om oss

Karma

Vi på Martin & Servera samarbetar med Karma-appen där du som driver restaurang eller café kan minska ditt matsvinn till nära noll – varje dag. Karma och Martin & Servera har samarbetat ända sedan starten. Utvecklingen har gjort att även vi nu kan erbjuda våra färskvaror till kunder via Karma.
Hållbarhet

Matsvinn - Det här gör vi

Det sägs att ungefär en tredjedel av den mat som produceras slängs. Det kan handla om ful frukt, livsmedel med kort datum, köksavfall eller det gästerna lämnar på tallriken. Hur vi ska handskas med matsvinnet är en ständigt aktuell och viktig fråga. Lika viktig för oss inom Martin & Servera som för våra kunder inom restaurang och storkök. Därför arbetar vi aktivt med att minska vårt svinn och med att öka kunskapen hos våra kunder om hur de ska göra för att minska svinnet.
Arbetet mot minskat matsvinn i livsmedelskedjan fortsätter och nu kan du som kund till oss på Martin & Servera rädda färskvaror med kort datum från alla våra lager via Karma-appen.

Nyhet - Försäljning av ordinarie måltider och hemleverans 

  • Som restaurang/café kan du nu använda Karma för att sälja mat som Karma levererar hem till köparen. Detta gäller för närvarande i Stockholms innerstad. 
  • Du kan använda Karma för att sälja all mat, inte bara matsvinn.  

Så nu kan du använda Karma för att sälja både ditt matsvinn och ordinarie lunch/middag i appen och därmed få tillgång till stor mängd kunder som tryggt kan handla genom appen och hämta upp maten hos er.  

 

Här kan du läsa mer om hur du blir kund till Karma.
Att uppskatta hur mycket mat som kommer att säljas i en restaurang varje dag eller varje vecka är inte lätt. Det är den största anledningen till att matsvinn uppstår i restaurangbranschen. Karma-appen gör det lätt för restauranger och caféer att minska matsvinnet genom att sälja den mat som blivit över.

"Det är en tanke vi gillar. Därför har vi stöttat Karma sedan starten", berättar Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör Martin & Servera.

Nu har vi tagit nästa steg och gjort det möjligt för våra kunder att, via Karma-appen, rädda färskvaror från Martin & Serveras alla lager. Tjänsten har testats under våren och lanserades på bred front under vecka 24.

"Vi arbetar löpande med att utveckla digitala tjänster som underlättar vardagen för våra kunder. Att minska svinnet i branschen är viktigt både för oss och för våra kunder, så vi är naturligtvis glada för att samarbetet med Karma har fortsatt att utvecklas", säger Kristina Ossmark.

Varor uppdateras i realtid i appen

Karma är integrerad med vår e-handel så att saldon på de varor som säljs ut uppdateras i realtid i Karma-appen. Dessutom gör det att färskvaror som räddas via Karma distribueras till kunderna med ordinarie leverans. Inga extra transporter för varor beställda via Karma – helt i linje med vårt fokus på hållbara transporter. Enkelt och klimatsmart!

"Fler än 1000 restauranger i Sverige använder sig idag av Karma för att minska sitt matsvinn. Det känns fantastiskt att ta nästa steg tillsammans med Martin & Servera och börja rädda mat i fler led längs livsmedelskedjan", säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD och medgrundare.

Utförsäljningslista i e-handeln

Utförsäljningslistan når du på två sätt när du har loggat in i e-handeln; antingen via genvägen Artiklar på utförsäljning på startsidan eller genom att klicka på ikonen för inköpslistor och vidare till listan Artiklar på utförsäljning.

I listan hittar du artiklar som även de har ett kortare bäst före-datum alternativt mindre skönhetsfel, men som är fullt dugliga.

Så handlar du via appen

Läs mer om hur du kan rädda varor från Martin & Servera via Karma-appen här.
Publicerad2019-06-14

Sidan uppdaterades 2020-03-17

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.