Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Kvinnliga kocknätverket TakeOver på MJ’s i Malmö den 15 april

TakeOvers gästspelsturné kommer till Malmö och tar över köket på MJ’s den 15 april. TakeOver Sverigeturné drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar – som alla är kvinnor – tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.

Frida Nilsson är head chef på MJ’s i Malmö, och har själv medverkat vid flera TakeOvers. Nu har Frida bjudit in kollegorna i det kvinnliga kocknätverket att ta över köket på MJ’s för en kväll.


Frida fick nyligen ta emot pris på Stellagalan, som korar de mest framstående kvinnorna inom svensk gastronomi. Frida vann priset som Årets Stella-kock. Hon anser att branschen behöver förändras i sin helhet för att jämställdhet ska uppnås.      


”Vi arbetsgivare i branschen behöver ta ansvar för arbetsvillkor och arbetsmiljö för att behålla både kvinnor och män”, säger Frida.


Martin & Servera har varit huvudsponsor till TakeOvers gästspel sedan starten.


”Efter flera års gästspelande ser vi att TakeOver skapat nya nätverk för de kvinnliga kockarna och att jämställdhet i restaurangköken är en fråga som nu diskuteras i hela branschen”, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

De kockar som medverkar vid gästspelet på MJ’s är:

  • Agnes Andersson, kock på Vrå och tidigare kock på Salt och Sill. Hon har varit med på ett par TakeOvers, bland annat på Pontus Pocket-månaden i Stockholm.
  • Katja Nyqvist, konceptutvecklare och kökschef/sommelier på Wine Not? Vinbar & kök i Östersund. Hon har drivit egen restaurang i Spanien och jobbat som ko¨kschef pa° flera sta¨llen t ex Jazzköket. Katja har varit med på flera TakeOvers, bland annat på Ekstedt och på Guldgalan i Östersund.
  • Agnes Fällman, kock på Rutabaga. Agnes har gått Stockholms Internationella Restaurangskola, arbetat på TAK och varit med på många TakeOvers. Agnes är PR-ansvarig för TakeOver.
  • Lisa Lönner, grundare och ägare av TakeOver. Lisa är ägare och kock på Husmor Lisa Fine Home Dining och konceptutvecklare. Hon har också arbetat som kock på Aveqia och Pontus!. 
  • Titti Qvarnström, kreativt ansvarig på Mat och Möten i Malmö, tidigare kökschef på Bloom in the Park. Titti var Sveriges första kvinna att erhålla en stjärna i Guide Michelin och anordnade också en av de första TakeOvers på Bloom in the Park.
Om oss

TakeOver

Är det verkligen sant att det inte finns kvinnliga kockar inom den högre gastronomin? Ett gäng kvinnor i branschen tröttnade på diskussionen och bildade TakeOver, ett nätverk av yrkesverksamma kvinnliga kockar.
Publicerad2019-04-05

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.