Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

TakeOver Sverigeturné: Kockar, som alla är kvinnor, tar över köket på Shibumi den 19 februari

Vill du boka bord till den 19 februari?

Bordsbokning görs på www.shibumi.se.

Kvällens 6-rätters meny kostar 695 kr och kompletterande vinpaket finns.

Sittningen börjar 17.00 och seminariet är kl 15.00.
Nästa gästspel i TakeOver Sverigeturné är på Shibumi i Stockholm den 19 februari. TakeOver Sverigeturné ägs och drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar, alla kvinnor, tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Vi på Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.

”I branschen pratas det ofta om att kvinnliga kockar inte syns på scen och i tävlingssammanhang. TakeOvers gästspel runt om i Sverige visar att det finns massor av duktiga kockar som också är kvinnor. De skapar goda förebilder för unga tjejer med intresse för vår bransch. Det gillar vi”, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör, Martin & Servera.

I samband med gästspelet arrangeras också ett miniseminarium där Sayan Isaksson medverkar. Seminariet är öppet för alla, i mån av plats. Bord för gästspelet bokas på www.shibumi.se.

"'Macho-power-dining' känns inte så aktuellt för oss och därför är det extra roligt att välkomna just TakeOver-gänget som de första gästkockarna någonsin på Shibumi. Jag har jobbat med massvis av kockar genom åren, det är ingen slump att de två jag håller allra högst är kvinnor", säger Kristina.

 

De kockar som medverkar vid gästspelet på Shibumi är:

Sofia B Olsson

Head chef på vRÅ i Göteborg. Hon har varit med sedan starten av den kritikerrosade restaurangen vRÅ. Sofia är råvaruperfektionist, har varit semifinalist i Årets Kock och byggt upp ett eget nätverk av lokala leverantörer på Västkusten till vRÅ:s nordisk-japanska gastronomi.

Jessie Sommarström

Köksmästare på Urban Deli Sickla. Jessie har varit semifinalist i Årets Kock, arbetat som Sous Chef på Esperanto och Sturehof samt varit köksmästare på Bistro Rigoletto.

Agnes Fällman

Agnes arbetar som kock på TAK och har studerat på Stockholms Internationella Restaurangskola. Hon har tidigare bidragit med fantastiska rätter på flera av TakeOvers gästspel.

Isabelle Cederblad

Isabelle arbetar på Shibumi och har studerat på Stockholms Internationella Restaurangskola.

Frida Nilsson

Frida är köksmästare på nya MJ's i Malmö, och har kommit tvåa i Kockarnas Kamp. Frida har dessutom varit med och vunnit silver i Culinary Olympics.

Linn Söderström

Trea i senaste upplagan av Kockarnas Kamp och medgrundare av TakeOver. Linn drev en av Sveriges första Supper Clubs och driver nu restaurangen Garba tillsammans med Marion Ringborg.

Lisa Lönner Pulkkinen

Medgrundare av TakeOver och projektledare, krögare/kökschef på Husmor Lisa Fine Home Dining samt kock på Aveqia.

Historien om TakeOver

TakeOver blev Årets Banbrytare år 2017 på White Guide-galan samt vann ett hederspris på förra årets Gulddraken. Över 50 kockar från Kiruna i norr till Malmö i söder har skapat över 120 rätter under de tre senaste åren. TakeOver drivs av kockarna Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och innebär att kvinnliga kockar tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Nätverket har idag över 150 medlemmar, alla yrkesverksamma kockar inom den högre gastronomin och är en plattform för kvinnor att synas med sin matlagning.

Martin & Servera har sedan starten varit huvudsponsor till nätverket.
Publicerad2018-01-31

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.