Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Årets Kock

Inspiration

Finalen av Årets Kock 2017

Torsdagen den 2 februari 2017 gjorde åtta kockar upp på Malmö Arena om den eftertraktade titeln Årets Kock 2017 i det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.
Inspiration

Vad betyder det att vinna Årets Kock?

Att vinna Årets Kock är en dörröppnare både i arbetslivet och på det personliga planet. Tävlingen både skapar och utbildar Sveriges främsta kockar. Och kockarna skapar i sin tur några av Sveriges bästa restauranger.
Branschens utveckling är viktig för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.

Samarbetet med Årets Kock innebär att Martin & Servera, tillsammans med övriga partners till tävlingen, arbetar för att utveckla den svenska gastronomin. Samarbetet har också som mål att inspirera kockar till matlagning med råvaror av högsta kvalitet.

"Tävlingen bidrar till att driva den gastronomiska utvecklingen"
- Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera

En viktig plattform för branschens utveckling

Tävlingen Årets Kock startade i början av 1980-talet och på den tiden fanns ett mycket begränsat antal stjärnrestauranger i Sverige. Idag är det svenska köket internationellt uppmärksammat och mycket omtyckt. Årets Kock driver debatten kring mat, något som Martin & Servera naturligtvis vill vara en del av och stödja.

Årets Kock 2020

Nyhet

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes torsdagen 17 september på Annexet i Stockholm. Efter en spännande final stod det klart att Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020 och ny svensk mästare i professionell matlagning.
Inspiration

Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020: ”Själva tävlandet är något jag gör med skräckblandad förtjusning”

Ludwig Tjörnemo låg i hårdträning inför Årets Kock. Både med matlagningen – och med fysisk cirkelträning. Syftet var att träna för de speciella förutsättningar som gäller i köket under en matlagningstävling. Att kunna hålla fokus på högsta nivå och att träna hjärta och hjärna för att orka hålla energin uppe. Det gav resultat. Nu satsar Årets Kock 2020 framåt och nästa tävlingsutmaning hoppas han blir Bocuse d´Or.

Årets Kock Talks och Årets Kock Podden

Inspiration

Nu kan du ta del av samtliga Årets Kock Talks

I 6 digitala program diskuteras hur besöksnäringen åter kan bli den sysselsättningsmotor den varit och basen i omstarten av Sverige efter Coronakrisen. Hur ser restaurangerna, matupplevelserna och talangförsörjningen ut efter pandemin? Och hur blir bonden och råvaruproducenten äntligen hjälten i Sverige?
Missa inte avsnittet 
Matproducenten – den nya hjälten! Där medverkar bland annat Martin & Servera-gruppens koncernchef Liv Forhaug.
Inspiration

Årets Kock Podden med Stefan Ekengren & Tea Malmegård

Kockprofilerna, Stefan Ekengren och Tea Malmegård gör en djupdykning i årets finalister 2020: vilka är de, vad har påverkat dem i livet, hur kommer det sig att man egentligen vill ställa upp i Årets Kock? Vad innebär det att bli Årets Kock? Och vilken skämsmat gillar de? Under 9 program får vi lära känna några av Sveriges bästa kockar.

Några av de härliga råvarorna som användes under finalen:

  • Örter och blommor, däribland purjolöksblommor och libbsticka, från Ugglarps Grönt

Läs mer om våra branschsamarbeten

Om oss

Branschsamarbeten

Martin & Servera är en stor aktör och supporter till restaurang- och storköksbranschen. Att medverka i branschprojekt och stödja utvecklingen i restaurang- och storkökssektorn är naturligt för oss.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.