Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Svenska Kocklandslagen

Svenska Kocklandslagen
Martin & Servera är sedan många år stolt sponsor till Svenska Kocklandslaget och sedan 2021 även till Svenska Juniorkocklandslaget. Sponsorskapet innebär att vi har ett team från Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Galatea och Martin & Servera som jobbar med att leverera rätt råvaror till laget.
Efter ett välförtjänt uppehåll sedan laget vann VM-silver i Luxemburg, växlar Kocklandslaget upp tempot igen inför kommande mästerskap. Laget har värvat nya medlemmar och kocken Ida Bauhn kliver in som första kvinnliga lagkapten.

Med ungefär ett år kvar till Culinary Olympics har svenska Kocklandslagets förberedelser börjat dra igång. Efter ett välförtjänt silver i Culinary World Cup i december har laget laddat batterierna och med start i mars börjar hårdträningen. Nytt för i år är att Ida Bauhn ta över ansvaret som ny lagkapten efter Ludwig Tjörnemo. Det har varit fantastiskt att vara kapten åt laget och jag är grymt stolt över vårt VM-silver.

-Jag har varit del av Kocklandslagen i många år och tar med mig många fina minnen, men nu väntar andra spännande projekt för min del! Det känns grymt att lämna över stafettpinnen till Ida, hon är en fantastisk kock och person som jag vet kommer göra allt för laget i sin roll som lagkapten, säger Ludwig Tjörnemo.

Ida Bauhn anslöt till Kocklandslaget våren 2021 och blev då, tillsammans med tidigare lagkamraten Matilda Ewaldh, den första kvinnliga kocken i laget på många år. Hon kommer från Göteborg men bor idag i Stockholm där hon frilansar som kock. Nu blir Ida den allra första kvinnliga lagkaptenen för Kocklandslaget.

-Det här är såklart en stor ära, jag har ju varit väldigt stolt över att vara del av laget i snart två år men att nu kliva upp som kapten betyder så otroligt mycket för mig. Jag lärde mig mycket under VM och är revanschsugen, så jag kommer göra allt jag kan i rollen som kapten för att ta laget till ett OS-guld nästa år, säger Ida Bauhn.

Sedan VM har laget rekryterat ett gäng nya medlemmar, däribland Desirée Jaks och David Forsman Törnqvist från restaurangerna Spesso och Lilla Ego.

-Vi har fått in ett par riktigt duktiga kockar och konditorer i laget som kliver in med ny energi, samtidigt som vi har kvar flera som har erfarenhet från att nyligen ha tävlat i ett mästerskap tillsammans. Jag är övertyga om att vi har fått till en grym mix i laget och vi längtar efter att dra igång nu, säger Jens Ericsson, General Manager för Kocklandslagen.

 

Kocklandslaget

 

  • Ida Bauhn, Team Captain - frilans
  • Magnus Santesson - Kock på Stadshuskällaren
  • Tobias Lundgren - Kock på Nordic Light Hotell
  • Emil Persson - Kock på Operakällaren
  • David Forsman Törnqvist - Kock på Lilla Ego
  • Desirée Jaks - Kock på Spesso
  • Johanna Rampitsch - Konditor på Spesso
  • Malin Lönneberg - Konditor på Desserthantverk Resarö
  • Erik Möller - Kock och konditor på Clarion Post Hotell
  • Marie Skogström, Coach - Äger och driver Mat & Vin Slottsparken i Malmö
  • Jens Ericsson, General Manager - Svenska Kocklandslagen
Ida Bauhn, Team Captain för Kocklandslaget.


Juniorkocklandslaget

  • Melvin Glimstål, Lagkapten, Operakällarens Matsal
  • Harald Linder, Persona
  • Eric Hristov, Nour
  • Tia Strandberg, Ekstedt
  • Jakob Persson, Bar Nimes
  • Kristin Hamberg, Restaurang TAK
  • Wictor Winqvist, Operakällarens Matsal
  • Sebastian Pettersson, Coach, Restaurang TAK
Sebastian Pettersson, coach för Juniorlandslaget.


Följ Kocklandslagen: @juniorkocklandslaget och @kocklandslaget på Instagram och Facebook och Linkedin.

Läs mer här: Kocklandslagen


Bilder: Prat PR

Läs mer

Nyhet

GULD! Svenska Kocklandslaget är bäst i världen!

Under prisutdelningen på Culinary World Cup fick Svenska Kocklandslaget guldpoäng på både kalla bordet och varmköksupplagningen, men skulle dessa poäng verkligen räcka hela vägen? Det gjorde det!!!
Inspiration

En anka som ledde till guld - Svenska Kocklandslaget tävlade med anka från Viking Fågel

I november var det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valde att tävla med anka som huvudråvara på en av rätterna i varmköksupplagningen. Hur tänkte kockarna i laget kring valet av råvara och varför valde man egentligen anka?

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.