Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Svenska Kocklandslaget

Martin & Servera är stolt samarbetspartner och en av huvudsponsorerna till Svenska Kocklandslaget under perioden 2017–2020.

Tillsammans med våra dotterbolag Grönsakshallen Sorunda och Fällmans kött jobbar vi med att leverera rätt råvaror till laget. Ett dedikerat team ser till att Kocklandslaget får exakt de produkter de önskar

Kocklandslagets tävlingsmeny lagas och utvecklas under nästan ett år. När Svenska Kocklandslaget bestämmer råvarorna till sin tävlingsmeny brukar flera av våra regionala producenter bli extra inblandade. Utöver arbetet med att hitta rätt råvaror till laget genomför vi många aktiviteter tillsammans med laget. Det kan vara gästspel på mässor eller hos någon av våra kunder. 

Culinary Olympics 2020

Culinary Olympics går av stapeln 14-19 februari 2020. Svenska Kocklandslaget tävlar i klassen för landslag där 32 olika nationer tävlar i två grenar; varmköksupplagning och Chef’s Table.

Under Culinary Olympics tävlar även juniorlandslag, regionala lag, community catering-lag och individuell tävling.

"Vi tycker det är väldigt kul att Culinary Olympics nu har en ny tävlingsuppgift där maten även är ätbar. Att ha bra råvaror är otroligt viktigt och att vi har ett team som jobbar med att plocka fram de absolut bästa råvarorna till oss från svenska producenter är vi väldigt stolta över. Vår största utmaning är att hitta rätt i den nya tävlingsformen och kunna lösa logistik och tajming på bästa sätt", säger Team Manager Fredrik Andersson.

"Kocklandslagets medlemmar är ett fantastiskt gäng som alla jobbar för att vi tillsammans ska bli bäst i Culinary Olympics. Att se alla idéer som sprudlar i våra privata ”gruppchattar” på sociala medier varje dag gör att man inser att det inte finns några gränser för kreativitet", fortsätter Fredrik. 

Video

Se filmen om tävlingstemat CLOSER

Svenska Kocklandslaget består av

  • Fredrik Andersson, Team Manager
  • Jimmi Eriksson, Team Captain
  • Anders Karlsson, kock
  • Daniel Haynes, kock
  • Henric Herbertsson, kock
  • Ludwig Tjörnemo, kock
  • Anders Isaksson, kock
  • Kasper Kleihs, konditor
  • Sebastian Pettersson, konditor
  • Anton Husa, konditor 

Framtidslöften

Tre Malin Söderström-stipendiater har fått sin plats i Svenska Kocklandslaget. Bland ett tjugotal sökande ­kvinnliga kockar, mellan 19 och 23 år, var det tre som stod ut lite extra. Dessa handplockades av Fredrik Andersson och Malin Söderström till laguppställningen inför OS 2020. Dessa är: Matilda Ewaldh, 22 år, Hanna Claesson, 20 år och Matilda Pylkköö, 19 år.

Läs mer

Nyhet

GULD! Svenska Kocklandslaget är bäst i världen!

Under prisutdelningen på Culinary World Cup fick Svenska Kocklandslaget guldpoäng på både kalla bordet och varmköksupplagningen, men skulle dessa poäng verkligen räcka hela vägen? Det gjorde det!!!
Inspiration

En anka som ledde till guld - Svenska Kocklandslaget tävlade med anka från Viking Fågel

I november var det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valde att tävla med anka som huvudråvara på en av rätterna i varmköksupplagningen. Hur tänkte kockarna i laget kring valet av råvara och varför valde man egentligen anka?

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.