Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

TakeOver

Inspiration

TakeOver intog Pocket City i Stockholm under en hel månad

Lisa Lönner Pulkkinen och Linn Söderström är kvinnorna bakom TakeOver Sverigeturné, ett nätverk där kvinnliga kockar tar över kända krogar runt om i Sverige för olika gästspel. Nu var de alltså tillbaka igen – denna gång med ett månadslångt gästspel på Pontus Frithiofs Pocket City i centrala Stockholm.
Är det verkligen sant att det inte finns kvinnliga kockar inom den högre gastronomin? Ett gäng kvinnor i branschen tröttnade på diskussionen och bildade TakeOver, ett nätverk av yrkesverksamma kvinnliga kockar.

"TakeOver Sverigeturné" är en gästspelsturné där olika kockar – alla kvinnor – tillfälligt tar över köket på några utav Sveriges bästa restauranger. Turnén drivs och projektleds av Linn Söderström, känd som Kock-Linn på P3 och frilansande privatkock samt Lisa Lönner Pulkkinen som driver restaurangen Husmor Lisa Fine Home Dining och är kock på Pontusgruppen.

Idén till turnén uppkom år 2015 när åtta kvinnliga kockar gästspelade på restaurang 19 Glas i Gamla Stan på initiativ av Lisa Förare Winbladh. Kvällen blev snabbt fullbokad och gästerna var mycket nöjda. Då föddes tanken om att "ta över" fler restaurangkök och skapa en plattform för kvinnliga kockar att synas med sin matlagning.

Martin & Servera går in som huvudsponsor

"Vi är glada att vi kan stötta det här initiativet. Vi jobbar med att öka mångfalden bland chefer och medarbetare i vår egen verksamhet, så det känns helt naturligt att Martin & Servera också bidrar till branschens utveckling på det här sättet. Det är enormt viktigt att vi ökar mångfalden på alla nivåer i hela restaurangbranschen." förklarar Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Ett vinnande koncept

Idag har TakeOver cirka 200 medlemmar och upp mot 70 kockar från hela Sverige har deltagit i något eller fler gästspel, större event och framträdanden i media. De har lagat över 150 rätter på restauranger från Kiruna i norr till Malmö i söder och serverat över 4000 gäster. De har också hunnit med att vinna tre fina utmärkelser med Årets Banbrytare - white Guide, Gulddrakens hederspris och Årets rättighet i samarbete med Martin & Servera - Gyllene Hjulet.


Kontaktpersoner

Vill du veta mer, boka gästspel, delta i aktiviteter eller vara med i nätverket? Kontakta oss gärna. 


Huvudkontakt

Lisa Lönner Pulkkinen
070- 200 94 14
lisa@husmorlisa.se
Det går även bra att ta kontakt via Instagram @takeovergastspel


Presskontakt på Martin & Servera

Christina Gezelius
08-672 84 31
0708-13 64 02
christina.gezelius@martinservera.se


Läs mer om TakeOver

Inspiration

TakeOver intog Pocket City i Stockholm under en hel månad

Lisa Lönner Pulkkinen och Linn Söderström är kvinnorna bakom TakeOver Sverigeturné, ett nätverk där kvinnliga kockar tar över kända krogar runt om i Sverige för olika gästspel. Nu var de alltså tillbaka igen – denna gång med ett månadslångt gästspel på Pontus Frithiofs Pocket City i centrala Stockholm.
Nyhet

TakeOver tar över Bistro Norrland i Luleå

Vi är stolta huvudsponsorer till TakeOver Sverigeturné och ikväll tar tjejerna över Bistro Norrland i Luleå. TakeOver Sverigeturné ägs och drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar, alla kvinnor, tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger.
Nyhet

Kvinnliga kocknätverket TakeOver på MJ’s i Malmö den 15 april

TakeOvers gästspelsturné kommer till Malmö och tar över köket på MJ’s den 15 april. TakeOver Sverigeturné drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar – som alla är kvinnor – tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.

Läs mer om våra branschsamarbeten

Om oss

Branschsamarbeten

Martin & Servera är en stor aktör och supporter till restaurang- och storköksbranschen. Att medverka i branschprojekt och stödja utvecklingen i restaurang- och storkökssektorn är naturligt för oss.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.