Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Om vårt hållbarhetsarbete

Du ska vara trygg i ditt val av samarbetspartner och det ska vara enkelt för dig att ta beslut som är bra för människor, djur och natur. Därför driver vi viktiga hållbarhetsfrågor på ett långsiktigt sätt. Vi tror på att vara hållbara tillsammans med kunder, leverantörer och andra.

Fokusområden för hållbarhetsarbete

Hållbarhetsfrågorna genomsyrar hela verksamheten och utgår från tre fokusområden – resurseffektiv verksamhet, god arbetsgivare och hållbart erbjudande. Inom varje fokusområde finns mål och aktiviteter som löpande följs upp.

Resurseffektiv verksamhet

Vi arbetar för att minska eget svinn, reducera vår klimatpåverkan, sänka energiförbrukningen och utveckla hållbara lösningar för lager och distribution. När du beställer varor hos Martin & Servera får du säkra produkter och trygga leveranser.

Hållbart erbjudande

De varor vi erbjuder ska produceras med omsorg om människor, djur och natur. Det ska vara lätt för dig som är kund att göra medvetna och hållbara val. Vi utvecklar tjänster som hjälper restauranger och storkök att minska sin klimatpåverkan.

God arbetsgivare

Våra medarbetare ska trivas, må bra och utvecklas tillsammans. Genom mångfald skapas ett bättre arbetsklimat. Därför tycker vi att det är viktigt att medarbetarna har olika bakgrund, kunskap och erfarenheter.

Modig, engagerad och kompetent är våra värdeord och tillsammans arbetar vi för en rolig, givande, utmanande och trygg arbetsmiljö.

Långsiktiga mål

Vår ambition är att vara branschledande inom hållbarhet. Därför har vi satt långsiktiga hållbarhetsmål som ska driva den egna verksamheten och restaurangbranschen i en hållbar riktning. Några av målen är:

  1. Våra transporter ska vara klimatneutrala till 2030.
  2. Svinnet i vår egen verksamhet ska halveras till 2025.
  3. Ekologiska och miljömärkta produkter ska 2025 stå för 50 % av försäljningen till offentlig marknad och 20 % till privata restauranger.
  4. Engångsartiklar av plast fasas ut ur sortimentet 2020 – ett år tidigare än EU-direktivet kräver.
  5. Efter 2030 får plast i förpackningar endast komma från fossilfri eller återvunnen fossil råvara.
  6. Senast 2022 är alla lagerhusen utrustade med solceller.

Hållbarhetsprogrammet

Hållbarhet

Här kan du ladda ner hållbarhetsprogrammet för Martin & Servera Restauranghandel och Martin & Servera Logistik. Det är en sammanfattning av de ställningstaganden som påverkar vår vardag, och här finns alla våra långsiktiga hållbarhetsmål.

Årsberättelse 2019

Hållbarhet

Här hittar du Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2019. Den innehåller bland annat en detaljerad hållbarhetsredovisning.

Agenda 2030

2015 enades världens länder om gemensamma utvecklingsmål, Agenda 2030. Målen ska hjälpa länder, myndigheter och företag att arbeta med de stora globala hållbarhetsfrågorna.

Martin & Serveras hållbarhetsarbete bidrar till många av de globala utvecklingsmålen. Vi har valt att prioritera målsättningar och aktiviteter kopplade till de utvecklingsmål där vår verksamhet har en stor och direkt påverkan genom sortiment, transporter, matsvinn och samarbeten med andra aktörer i livsmedelskedjan.

Läs mer

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.