Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Olika sorters te

Svart

Fakta

Svart te

Det svarta teet är fermenterat och kan ha stora variationer i styrka och karaktär beroende på var tebusken har fått växa. En buske som har fått växa på låglandet, nere vid havet, ger ett mörkt och fylligt te medan en buske som fått växa på höglandet, uppe i bergen, ger ljusa och milda teer.

Rooibos

Fakta

Rooibos

Rooibos har egentligen ingenting med te att göra utan är en koffeinfri örtdryck som druckits i hundratals år av folket i Cedarbergen.

Både blad och kvistar från busken Rooibos finmals till "te". Det är vanligast att man sedan fermenterar, men det finns även grön Rooibos som är ofermenterad. Rooibos-buskar odlas främst i Sydafrika.

Rooibos kallas ofta felaktigt rött te. Det kan då vara tal om rooibos uppblandat med en tesort, till exempel svart te. Då innehåller drycken koffein, så var noga när du väljer ditt Rooibos eller presenterar det för gästen, så det blir enligt önskemål.

Grönt

Fakta

Grönt te

För att få fram ett grönt te så hoppar man helt över fermenteringsprocessen. I kategorin grönt te ingår även vita och gula teer. Eftersom teet inte fermenteras så blir gröna teer mycket mildare och har även en lägre koffeinhalt än vad det svarta teet har.

Grönt te ska drickas utan mjölk. Annars förstörs lätt den fina karaktären som dessa teer har. I många delar av Asien uppskattar man ett grönt te med olika typer av mynta.

Oolongte

Fakta

Oolongte

Oolong är semi-fermenterat, vilket betyder att man har avbrutit fermenteringsprocessen. Man kan därför kalla det för ett mellanting mellan svart och grönt te.

Taiwan är ett av länderna där Oolong är en vanlig tesort. Här i Sverige har Oolongte ännu inte vunnit mark, men det blir allt mer popuärt i andra länder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.