Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Kurs – Inspirerande skolmat

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   18/9 2018
    20/11 2018
    21/3 2019
GastroMerit

Nyhet! Hållbara skolmåltider

Att laga måltider i förskola och skola är på många sätt en utmaning. Måltiden skall vara trivsam och maten skall vara god, miljösmart och näringsriktig. Samtidigt ökar de vegetariska alternativen och det gäller att få barnen att våga anta utmaningen att gilla det nya.

Den här kursen vänder sig till dig som arbetar i köket på skola och förskola och som vill lära dig att laga goda, färgglada och näringsrika rätter från grunden. Som dessutom är praktiska att tillaga.

Det här är en kurs som inspirerar till ökning av ekologiska råvaror i skola och förskola. Du får laga god, grön mat där köttet eller fisken är kryddan.

Kursen inspirerar till nya recept anpassade för skola och förskola, tipsar om hur du ekonomiskt når 100 procent ekologiskt, pratar måltidsmiljö och måltidens helhet – allt ifrån salladsbuffé, lunch och mellanmål.

Vi startar dagen med teori, lagar upp dagens luncher, har genomgång och avslutar med mellisinspiration.

Kursen vänder sig till dig som vill få inspiration och nya idéer kring näringsrika och goda maträtter som barn gillar.

Kursinnehåll

  • Arbetsmetoder
  • Ekologiska råvaror
  • Råvarornas användningsområden
  • Färg, form och konsistens

Kursledare: Ulrika Brydling

Kursledare Ulrika Brydling har stor erfarenhet av att arbeta med vegetarisk, ekologisk och säsongsbetonad mat för skola och förskola. Ulrika är krönikör, tv-kock, tävlingsledare samt jobbar med att föreläsa och utbilda inom ämnet hållbar måltid. Hon är även vice ordförande i Svenska kockars förening samt ledamot i Ekologiska Lantbrukarna och Äkta Vara.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.