Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Nyhet! Smaker från Saigon

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 3 100 kr exkl moms
Boka

     
Stockholm     8/4 2021 
     
     
Det här är en inspirerande kurs för dig som vill veta mer om det vietnamesiska köket. Med hjälp av enkla råvaror kan du skapa en lunchupplevelse som gör att dina gäster kommer tillbaka.

På den här kursen får du lära dig att använda de vietnamesiska grundingredienserna. Det vietnamesiska köket använder en kombination av fem grundläggande smaker i sina maträtter. Hettan från chili balanseras med syran från lime och umami från fisksåsen. Thao guidar oss genom fantastiska dofter och smaker och delar med sig av sina bästa tips och tricks. Du får prova att göra krispiga vårrullar och vi kokar vår egen Pho. Räkna med att köket kommer att dofta av kryddor som citrongräs, kanel, stjärnanis och lime. 
Traditionell vietnamesisk matlagning är känd för sina färska ingredienser med mycket örter och grönsaker och minimal användning av mejeriprodukter och olja. Med balansen mellan färska örter och kött och en selektiv användning av kryddor som ger distinkta smaker, anses det vietnamesiska köket vara ett av de mest hälsosamma köken i världen.

Kursen vänder sig till dig som har höga ambitioner för lunchmenyn och som vill skapa nya fräscha lunchrätter med inspiration från Vietnam.

Kursinnehåll

  • Fräscha små rätter med fokus på mycket grönsaker
  • Balansen mellan sötma, syra och hetta för att lyfta fram smakrika rätter
  • Använd oädla styckningsdetaljer för att göra smakrika nudelsoppor
  • Lär dig att använda nya ingredienser och smaksättningar

Kursledare: Thao Nguyen  

Thao Nguyen har de senaste tio åren bott i Stockholm, men kommer från början från Vietnam, söder om Saigon. Thao har arbetat inom hotell och restaurang både internationellt och i Sverige. Hon brinner för det traditionella vietnamesiska köket.

Se alla köksutbildningar

GastroMerit

GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.