Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Alternativa proteiner

Vi ser den överallt, den ökande trenden av vegansk och vegetarisk mat. Gästerna blir mer och mer medvetna om vad de äter och man har fått upp ögonen för hur goda och hälsosamma alternativ det finns på marknaden. Här har vi samlat tips på bra alternativa proteiner. Du hittar produkter, information om leverantörer, utbildningar och inspirerande recept.

Svensk baljväxt

Sortiment

Svensk baljväxt

För den som vill äta klimatsmart och minska sin köttkonsumtion finns det idag flera alternativ. De flesta av dem bygger på soja. Svensk baljväxtfärs består av fyra svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak och näringsämnen.

Gråärten, åkerbönorna och sötlupinerna är blötlagda, varsamt värmebehandlade och malda tillsammans med rester från produktion av kallpressad rapsolja (olja, frö och skalrester) och en gnutta salt. Färsen är grovmald och har en krambar konsistens. Doften är mild och vegetabilisk, smaken fyllig och nötig med en mild beska. Baljväxtburgarna har en nötig och rund smak från framförallt gråärta och raps i färsen och får ett ytterligare smakdjup av havre och svamp.

Läs mer om baljväxtfärsen

Inspiration

Nu presenterar vi en Svensk baljväxtfärs i Martin & Serveras sortiment

Svensk baljväxtfärs består av svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak- och näringsämnen. Färsen kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs.
Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.

Veganskt och vegetariskt i vårt sortiment

Sortiment

Veganskt

Allt fler uppger att de väljer mindre animaliskt på tallriken av olika skäl, bland annat på grund av miljö eller hälsa. Erbjud dina gäster alternativ. Här hittar du som har en ökad efterfrågan på veganska rätter, men kanske känner dig lite osäker på vilka artiklar du kan använda, ett brett utbud.
Sortiment

Vegetariskt

Aldrig tidigare har det varit så lätt att välja vegetariskt, det finns otroligt många spännande alternativ till kött och fisk. Allt fler väljer också att aktivt äta mer grönt utan att faktiskt kalla sig vegetarian. Här hittar du gröna, vegetariska och lakto-ovo-vegetariska, alternativ till köket.

Veganska alternativ från Martin & Servera

Vegetariskt från Martin & Servera

Grönsaksburgare 60g
222455, MARTIN&SERVERA
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vegetarisk lasagne 350g
577080, SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

För en lägre klimatpåverkan

Inspiration

Välj artiklar med lägre CO2e-påverkan

Nu gör vi det lättare att göra smarta val. Vår nya CO2e-märkning hjälper dig till grönare menyer. I ett första steg provar vi märkningen på ca 1000 artiklar.
267880, MOUNTAIN D, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
TÅRTA KALAS          400G  MAB
268185, ALMONDY, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

The Plant Original Burger

Sortiment

Denna veganska burgare är baserad på rött fullkornsris och kidneybönor. Kryddsättningen ger en god mustig umamismak utan att ta över. Burgaren ska gå att kombinera till många smaker. Den kan användas som en pannbiff med sås och potatis, eller brytas i mitten till wraps, eller som en vanlig burgare.

Kurser med fokus på veganskt och vegetariskt hos GastroMerit

GastroMerit

Växtbaserad mat för stora och små

Det här är en inspirerande heldagskurs för dig som vill servera mer växtbaserad mat till unga och vuxna gäster med höga krav och som kanske är ovana vid vegetarisk mat. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment och leds av kokboksförfattaren och dietisten Sara Ask.
GastroMerit

Inspirerande växtbaserad mat

Det här är en kurs för dig som vill lära dig mer om växtbaserad mat. Under kursen kommer du att få kunskap och tekniker för att sätta ihop dina egna kreativa rätter och menyer.
GastroMerit

Vegetarisk meny i världsklass

Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I GastroMerits nya kurs "Vegetarisk meny i världsklass" får du lära dig att skapa en avsmakningsmeny endast med råvaror från växtriket.
GastroMerit

Vegetarisk mat för unga måltidsgäster

För dig som vill servera näringsrik och god vegetarisk mat för barn och ungdomar. Kursen ger dig kreativa idéer kring hur du kan addera mer vegetabilier till din meny.

Så här bygger du upp en balanserad vegansk måltid enligt Maximilian Lundin

30 % kolhydrater
fullkornspasta, bovete, potatis

30 % baljväxter
ärter, linser, bönor, quinoa

30 % grönsaker
frukt och grönt

10 % fett
helst från nötter och fröer

Inspirerande recept

Recept

Vegetariska tacospett

Spett av formbar vegofärs som serveras i vetetortilla med rostad majssalsa och fetaost.
Recept

Spaghetti med vegfärssås

Vegetarisk version av en klassiker. Här med vegofärs istället för köttfärs.
Recept

Vegansk Kalops

Mustig vegansk variant på en klassisk kalops. Servera med potatis och rödbetor.
Recept

Dinkel Bowl

Dinkel Bowl med grönkålsdressing, solrosfrönuggets, råstekt sparris och picklad rödlök.
Recept

Baljväxt "Tucos

Baljväxt ”Tucos” med grönärtskräm, tångkaviar, popcorn och vårlök.
Recept

Vegansk chokladmousse

Vegansk chokladmousse med Oat for Whipping, ett havrebaserat alternativ till vispgrädde. Perfekt att vispa och använda precis som vanlig vispgrädde. Mjölkfri och vegansk.
Recept

Vegan Citrontarte

Recept

Pulled vego

Servera mer grönt! Vad sägs om pulled vego i bröd med isbergsallad, majonnäs, picklad rödlök, tomat och bbq-sauce?
Recept

Vegokorv i tunnbröd med mos

Fast Vego – vegetarisk snabbmat för alla! Pröva vegokorv i tunnbröd med mos, isbergssallad, rostad lök, skånsk senap och ketchup.
Recept

Vegoburgare i bröd

Vegoburgare i bröd med isbergssallad, chunky chili och rostad lök
Recept

Vegobullar med mos, lingon, bostongurka och brunsås - Orkla

En svensk klassiker, men här med vegobullar istället för köttbullar.
Recept

Citrusspett

Citrusspett med krossad potatis, dijonvinaigrette, gröna blad och sötpotatiscrème.
Recept

Sötpotatiscreme

Vegansk sötpotatiscreme med habaneros, havregurt, lime och havssalt.
Recept

Guldkräm med jordgubbskross och rostat havre

En härlig vegansk guldkräm på havregrädde med jordgubbskross och rostat havre.

Läs mer

Inspiration

Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning

Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.
Sortiment

Formbar Vegofärs – laga från grunden, smaksätt, forma

För att möta efterfrågan på fler vegetariska "laga-från-grunden" produkter lanserar Orkla nu Anamma® Formbar Vegofärs – en vegansk, glutenfri färs som är formbar. Tina, smaksätt och forma.
Inspiration

Simply Green veganska protein

Continental Foods arbetar för renare innehållsdeklarationer eftersom de anser att goda råvaror är bästa kryddan. Det är bland annat därför deras produkter ej innehåller tillsatta smakförstärkare.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.