Produktlarm: Fällmans speck, art. nr. 238832, återkallas pga listeria. Läs mer här. | Hej! Du har kommit till Blåweb, en testmiljö där Martin & Servera testar ny funktionalitet.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Vi ser den överallt, den ökande trenden av vegansk och vegetarisk mat. Gästerna blir mer och mer medvetna om vad de äter och man har fått upp ögonen för hur goda och hälsosamma alternativ det finns på marknaden. Här har vi samlat tips på bra alternativa proteiner. Du hittar produkter, information om leverantörer, utbildningar och inspirerande recept.
Svensk baljväxt
Vi rekommenderar
Sortiment
Svensk baljväxt
För den som vill äta klimatsmart och minska sin köttkonsumtion finns det idag flera alternativ. De flesta av dem bygger på soja. Svensk baljväxtfärs består av fyra svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak och näringsämnen.
Gråärten, åkerbönorna och sötlupinerna är blötlagda, varsamt värmebehandlade och malda tillsammans med rester från produktion av kallpressad rapsolja (olja, frö och skalrester) och en gnutta salt. Färsen är grovmald och har en krambar konsistens. Doften är mild och vegetabilisk, smaken fyllig och nötig med en mild beska.
Baljväxtburgarna har en nötig och rund smak från framförallt gråärta och raps i färsen och får ett ytterligare smakdjup av havre och svamp.
Nu presenterar vi en Svensk baljväxtfärs i Martin & Serveras sortiment
Svensk baljväxtfärs består av svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak- och näringsämnen. Färsen kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs.
Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.
Allt fler uppger att de väljer mindre animaliskt på tallriken av olika skäl, bland annat på grund av miljö eller hälsa. Erbjud dina gäster alternativ. Här hittar du som har en ökad efterfrågan på veganska rätter, men kanske känner dig lite osäker på vilka artiklar du kan använda, ett brett utbud.
Aldrig tidigare har det varit så lätt att välja vegetariskt, det finns otroligt många spännande alternativ till kött och fisk. Allt fler väljer också att aktivt äta mer grönt utan att faktiskt kalla sig vegetarian. Här hittar du gröna, vegetariska och lakto-ovo-vegetariska, alternativ till köket.
Nu gör vi det lättare att göra smarta val. Vår nya CO2e-märkning hjälper dig till grönare menyer. I ett första steg provar vi märkningen på ca 1000 artiklar.
Denna veganska burgare är baserad på rött fullkornsris och kidneybönor. Kryddsättningen ger en god mustig umamismak utan att ta över. Burgaren ska gå att kombinera till många smaker. Den kan användas som en pannbiff med sås och potatis, eller brytas i mitten till wraps, eller som en vanlig burgare.
Kurser med fokus på veganskt och vegetariskt hos GastroMerit
Vi rekommenderar
GastroMerit
Växtbaserad mat för stora och små
Det här är en inspirerande heldagskurs för dig som vill servera mer växtbaserad mat till unga och vuxna gäster med höga krav och som kanske är ovana vid vegetarisk mat. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment och leds av kokboksförfattaren och dietisten Sara Ask.
Det här är en kurs för dig som vill lära dig mer om växtbaserad mat. Under kursen kommer du att få kunskap och tekniker för att sätta ihop dina egna kreativa rätter och menyer.
Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I GastroMerits nya kurs "Vegetarisk meny i världsklass" får du lära dig att skapa en avsmakningsmeny endast med råvaror från växtriket.
För dig som vill servera näringsrik och god vegetarisk mat för barn och ungdomar. Kursen ger dig kreativa idéer kring hur du kan addera mer vegetabilier till din meny.
Vegansk chokladmousse med Oat for Whipping, ett havrebaserat alternativ till vispgrädde. Perfekt att vispa och använda precis som vanlig vispgrädde. Mjölkfri och vegansk.
Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning
Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.
Formbar Vegofärs – laga från grunden, smaksätt, forma
För att möta efterfrågan på fler vegetariska "laga-från-grunden" produkter lanserar Orkla nu Anamma® Formbar Vegofärs – en vegansk, glutenfri färs som är formbar. Tina, smaksätt och forma.
Continental Foods arbetar för renare innehållsdeklarationer eftersom de anser att goda råvaror är bästa kryddan. Det är bland annat därför deras produkter ej innehåller tillsatta smakförstärkare.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.